A beton tetőcserép a legnépszerűbb

Egy 2023 tavaszán végzett független felmérés szerint a tetőfedők körében a beton tetőcserép a legkedveltebb választás. 

 

A válaszadók átlagosan 40%-a használ beton tetőcserépfedést, és alig 13% nyilatkozott úgy, hogy soha nem használ beton tetőcserepet. A Magyarországon hagyományos tetőfedő anyagnak számító kerámiacserepet kedvelők (26,7%) után a fémtetőt preferálók (28,7%) következnek. Érdekes, hogy milyen kevesen (3,9%) és milyen sokan (76,5%) nem használnak palát, amelyet szintén hagyományosan használnak tetőfedésre Magyarországon.

 

A Build-Communication által 2023 tavaszán végzett független felmérésben 111 szakember vett részt, akik között nagyjából egyenlő arányban voltak ácsok, tetőfedők és vízvezeték-szerelők. A válaszadók több mint fele 20 éve vagy annál régebben dolgozik ebben a szakmában, tehát nagy tapasztalattal rendelkezik. 

 

Miért dolgoznak a tetőfedők szívesebben beton tetőcserepekkel?

A felmérésből kiderült, hogy a tetőfedők szívesebben dolgoznak olyan anyaggal, amely tartós és méretstabil, ami megkönnyíti a munkát, és amely általában jó minőségű. Ez utóbbi azért is fontos lehet, mert egy jó minőségű, jó anyaggal fedett tető a későbbiekben nem okoz fejfájást a megrendelőnek vagy a kivitelezőnek. A beton tetőfedő anyagokra jellemzőek azok a tényezők, amelyek a szakemberek számára fontosak, és ezt a beépítőik is tudják.

 

Mit gondolnak a vásárlók?

Egy nemrégiben építtetők és felújítók körében végzett felmérésből kiderült, hogy az építőanyag energiatakarékossághoz való hozzájárulása és tartóssága mellett a szakemberek véleménye és az anyag ajánlása is fontos szerepet játszik a megrendelő döntésében az építőanyag kiválasztásakor. Ez utóbbival kapcsolatban azt tapasztaltuk, hogy a szakemberek szívesen dolgoznak beton tetőcseréppel és ajánlják azt, míg a beton tetőfedő anyagok tartóssága magának az anyagnak és a technológiának tulajdonítható.

A Leier termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!