A fehér falak örökké divatosak maradnak

A falszín trendek folyamatosan változnak, minden évben jönnek új hullámok, de a klasszikus fehér mindig népszerű választás marad, különösen a homlokzatokon!

A fehér a látható fény minden színének összessége, a legegyszerűbb megjelenésű, de egyben a legszíntelenebb is. A fehér tiszta és világos, ugyanakkor hűvös és formális is. Napjainkban már számtalan árnyalatban kapható fehér színű falfesték, mely feldobja a lakóteret.

 

A fehér homlokzatok hatása ugyanolyan lenyűgöző, mint a színes homlokzatoké. A fehér tökéletes árnyalatának kiválasztása egy homlokzathoz gyakran nem könnyű feladat. Nem csoda, hiszen a fehér falak ritkán csak fehérek. Tiszta fehér? Piszkos fehér? Meleg fehér? Hűvös fehér? Tört fehér? Még a kis árnyalatbeli különbségek is nagy hatással lehetnek egy épület megjelenésére.

A meleg fehér színek a vörös, a narancs és a sárga árnyalatai, amelyek lágy ragyogást és hangulatos légkört teremtenek. A hűvösebb fehér színek a zöld, a kék és a lila árnyalatai, amelyek tiszta és friss megjelenést kölcsönöznek.

 

Hogyan csökkentik a fehér homlokzatok a hőérzetet?

A tiszta és időtlen megjelenés mellett a fehér homlokzatoknak funkcionális jelentőségük is van. Nagy mennyiségű napfényt ver vissza, ami segít csökkenteni a túlfűtött városok hőmérsékletét a forró nyári hónapokban és egyszeriben hűvösebb hőérzetet biztosítanak.

 

A fehér 12 árnyalata

A fehér szinte számtalan árnyalatából a Baumit kiválasztotta a 12 legszebb árnyalatot, és egy egyedülálló színkollekcióban egyesítette őket; a csillagtól az elefántcsontig, az opáltól a jég színig. Tekintse meg a teljes kínálatot >>