A környezetvédelem és a betoncserép

Napjainkban a környezetvédelem szerencsére egyre nagyobb figyelmet kap, erre minden esetben érdemes odafigyelni, hogy mit és hogyan teszünk, szem előtt tartva a környezetünk érdekeit. A beton természetes alkotóelemeinek köszönhetően előállítása és gyártása is környezettudatosnak tekinthető. A betoncserép ebből következően szintén környezettudatosnak mondható, alkotóelemei nem mások, mint a homok, a cement, a víz és a festék. A folyamatosan fejlődő technológiáknak köszönhetően a betoncserép gyártás és előállítás is rengeteget fejlődött az évek alatt. Kezdetben még asztalokon sajátkezűleg készültek a cserepek, mára már üzemekben professzionális gépek segítségével készülnek el. A legfontosabb alkotóelemek a homok és a cement is a bányából kerül szállításra a gyártási helyre hosszas procedúra után. Ezt követően a következő lépés az anyagok összekeverése és kész is az alapanyag. A betoncserép az áramfogyasztás csökkentését is jócskán elősegítheti és csökkentheti ezzel is védve környezetünket, valamint mivel csökkenti az áramfogyasztást így ezáltal az erre fordított pénz, vagyis a számlák befizetésénél is jóval csökkenni fog az a bizonyos összeg.

 

Palatetők

 

Rengeteg családi ház tetejét továbbra is palaltető fedi. A palatetők sok esetben nem olyan hatékonyak a környezeti hatások ellen, repedezhetnek vagy akár el is törhetnek. Ezzel az egyik legnagyobb probléma amellett, hogy sok kellemetlenséget okozhat az az, hogy azbeszt alapúak is lehetnek, ami kifejezetten káros a környezetre, de az emberi egészségre is. Az ilyen tetők lecserélése nagyon megterhelő lehet anyagilag, valamint azbeszt tartalmuk miatt veszélyes hulladéknak minősülnek ezért bontását és elszállítását csak is a megfelelő szaktudással rendelkező szakemberek végezhetik. Ahogy említettük egy ilyen felújítás anyagilag sem a legkedvezőbb, de szerencsére mára már  vannak sokkal kedvezőbb feltételek és lehetőségek, amik megkönnyítik az ilyesfajta felújítást.

 

Generon napelemes tetőcserép

 

A környezetvédelemben való előrehaladás tekintetében a Generon napelemes tetőcserép jelentheti az egyik hatalmas előrelépést. A családok áramigényét tiszta energiával fedezi. De ez nem minden, amiért jó választásnak minősülnek ezek a tetőcserepek. A környezettudatosságot és a családok érdekeit szem előtt tartva ezekre a cserepekre igényelhető az otthonfelújítási támogatás is. Gyártásuk, Magyarországon történik, így már is, tudatosnak minősül, hiszen sokkal rövidebb úton érnek el a gyártóhoz a termékek, ami azt jelenti, hogy környezetterhelés tekintetében is sokkal praktikusabb. Esztétikusak, így attól sem kell tartanunk, hogy esetlegesen rontaná otthonunk összképét. A cserepek mindezek mellett természetesen a védelmi funkciójukat is kifogásolhatatlanul betöltik. A Generon napelemes tetőcserép fenntarthatóság szempontjából is kimagaslónak minősül.