Szerszámkészlet otthoni használatra

Nincs olyan háztartás, amelyben ne lenne szükség szerszámokra. A legpraktikusabb megoldást egy otthoni szerszámkészlet jelenti. Csaknem mindenkinek szüksége van élete során szerszámokra, még akkor is, ha általában nem szokott szerelni.

Sokan ahelyett, hogy szerszámkészletet tartanának otthon, inkább kihívnak egy szerelőt, ha valami elromlik. Miért fizetnénk ki súlyos pénzösszegeket egy kép falra szereléséért, a csavarok meghúzásáért, vagy egy bútor összerakásáért, ha ezeket mi magunk is el tudjuk végezni ugyanezt megfelelő szerszámok segítségével?

 

Otthoni szerszámok

Rengeteg olyan apró kellemetlenség történhet a lakásban, amelyet bárki meg tud oldani, csak egy kis leleményesség és egy jól összeállított szerszámkészlet szükséges hozzá. A készletek remek spórolási lehetőséget jelenthetnek, hiszen egyben megtalálható bennük minden szerszám, amire szükségünk lehet az otthoni szereléshez. A szerszámkészletet hosszú távra vásároljuk, ezért érdemes megfontoltan dönteni, hogy melyiket válasszuk. A jó szerszámkészletben megtalálható minden hagyományos kéziszerszám, amelyeket egyenként is be lehet szerezni barkácsboltokból, de időt és energiát spórolhatunk, ha egy előre összeállított készletet vásárolunk meg.

Manapság nagy felhozatalból válogathatunk a több darabos szerszámkészletek közül, amelyek árban is kedvezőek. Ezek bármikor rendelkezésre állnak egy hirtelen adódó szerelési munka esetén is. Az előre elkészített szerszámkészletes dobozban mindennek külön helye van, jól átláthatóan tárolhatunk benne minden eszközt.

Legtöbb esetben az olyan népszerű szerszámokból találunk összeállított készletet, mint a csavarhúzó, a véső, a fogó, az imbuszkulcs, a villáskulcs és a dugókulcs. A legfontosabb szerszámok, amelyekre még szükség lehet otthon: a kalapács, a kombinált fogó, a csavarhúzó, amelyből érdemes több fajtát, vagy egy készletet vásárolni, továbbá a villáskulcs, amelyből szintén több méret kell pl. a vízcsapok szerelése miatt, az imbuszkulcsok, a tapétakés, a mérőszalag. Ne hiányozzon a szerszámos ládánkból a vízmérték, a ragasztószalag, valamint a ceruza sem.

 

A szerszámok tárolása

Kiemelten fontos a szerszámokat átláthatóan, rendszerezve tárolni. Hiszen, ha eluralkodik a káosz, minden munkafolyamatot megnehezít az eszközök keresése vagy hiánya. Egyes szerszámkészletek több száz darabból állnak, ezért elengedhetetlen a rendszerezettség. Az előre bedobozolt és rendszerezett szerszámkészletek lehetővé teszik, hogy mindent egy helyen tároljunk, és akár könnyen magunkkal vihessük, ha házon kívül van szükség szerelésre.

Természetesen a fenti variációknak számos különböző fajtája van a kezdő csomagoktól egészen a professzionális készletekig. Így mindenki kiválaszthatja a számára leginkább megfelelőt. Egy egyszemélyes háztartás számára, ahol alig akad szerelni való éppen ugyanúgy létezik tökéletes szerszámkészlet, mint egy ezermesternek, aki szabadidejében mindig szívesen bütyköl valamit a garázsban vagy a műhelyben. A készleteknek hála mindig mindennek meglesz a helye, így semmi nem fog elveszni vagy korrodálódni a következő használatig. Mindig lesz hova nyúlni, ha szerszámra van szükség.