A lámpa nem csak fényt ad, hanem szépíti is az otthont

A kiválasztás során elsődleges szempont, hogy a lámpa fényt adjon, mégpedig az adott helyiség vagy funkció által megkövetelt mennyiségben és minőségben. Ugyanakkor ma már alapvető fontosságú, hogy szép legyen, és zökkenőmentesen illeszkedjen az otthon vagy az iroda stílusába – néha meghatározó vizuális elemként, máskor pedig láthatatlan fényforrásként szolgáljon. A megjelenés mellett a lámpa kiválasztásakor egyre fontosabb a műszaki tartalom is. Az energiatakarékos és intelligens, otthonra kompatibilis világítás az egyetlen olyan megoldás, amely megfelel a modern belsőépítészeti igényeknek.

 

Más szóval, egy lámpatestnek stílusosnak, funkcionálisan hibátlannak, környezetbarátnak és intelligens otthon-kompatibilisnek kell lennie. Ez az a minimális követelmény, amelynek az új kollekció minden darabja megfelel, és még ezen is túltesz!

 

Funkció és világítás

A trendek és a divat jelentős szerepet játszanak a lakberendezésben. Lényeges, hogy olyan darabokat vezessünk be otthonunkba, amelyeket sokáig szívesen használunk majd. A minimalista design irányzatokban gyakoriak a rejtett fényforrások, ahol a lámpa formája kevésbé hangsúlyos, és a technikai paraméterek kerülnek előtérbe. Az utóbbi időben szintén sokak által kedvelt skandináv stílus gyakran vizuális elemként használja a lámpatesteket, ilyenkor a lámpa nemcsak beleolvad a térbe, hanem meghatározza azt. Sőt, egyre népszerűbb trend, hogy a lámpatest mellett maga az izzó is szerepet kap.

 

Egy helyiség hangulatát nemcsak a benne használt színek határozzák meg, hanem a világítás is. Amire a fény irányul, az óhatatlanul is kiemelkedővé válik, és az is, hogy honnan származik a fény, szintén kiemelkedik a környezetéből. Ezért a kortárs belsőépítészet gyakran alkalmaz állólámpákat, asztali lámpákat és dekoratív világítást a terek strukturálására. Különösen igaz ez a maximalista dizájn területén, amelyet művészi jellegű bútorok és izgalmas felületek jellemeznek. Az ilyen stílusban tervezett otthonok világításban gazdag terekre vágynak, esetleg meglepő anyagú vagy formájú lámpákkal.

 

Nagyobb és izgalmasabb

A lakberendezésben a nagyobb és figyelemfelkeltőbb lámpák és lámpatestek kerülnek a középpontba. Ez a trend kezdetben az intézmények és a nagyobb termek kialakításában jelent meg, mielőtt utat tört magának a lakáskultúrában. Ezek a méretes lámpatestek érdekes formáikkal és magával ragadó anyagaikkal is kitűnnek a környezetből. Ez a trend az innovatív anyaghasználathoz igazodik, kínálatunkban tükrözött fémfelületeket, alumíniumhabos motorháztetőt és „füstös” üveget találunk.

 

Vannak időtálló darabok és változó igények, és az egyik választása nem feltétlenül zárja ki a másikat. Megújulhat egy enteriőr a főbb bútorelemek megtartásával és felfrissítésével, kiegészítőkkel és természetesen világítással. A világítás beállítása, esetleg új olvasólámpákkal vagy hangulatlámpákkal, sokkal olcsóbban és könnyedén, szakemberek nélkül is elvégezhető.

A Rábalux termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!