A legtöbb energia a falakon keresztül távozik

A homlokzati hőszigetelő rendszer egy bevált módszer. A költséghatékony EPS használata lehetővé teszi a beruházás gyorsabb megtérülését más szigetelőanyagokhoz képest. Az Austrotherm szigetelőlemezek minősége évtizedek alatt sem változik. Az EPS szigetelés a klímavédelem szempontjából is a legjobb választás.

Kedvező fűtés? Az energiaárak nemcsak magasabbak, mint azt korábban el tudtuk volna képzelni, hanem kiszámíthatatlanok is. A fűtési rendszer kiválasztása évtizedekre szóló döntés, nem változtathatunk csak úgy, attól függően, hogy melyik energiaforrás a gazdaságosabb. Az egy jó megoldás, ha kevesebbet használunk belőle, függetlenül az aktuális áraktól. Ez az igazi számlacsökkentés, és ezt szigeteléssel érhetjük el.

 

A homlokzati hőszigetelő rendszerek elméleti felépítése

  1. téglafalazat; 2. AUSTROTHERM AT-H80; 3. öntapadós vakolat; 4. üvegháló; 5. alapozó; 6. rácsos vékonyrétegű vakolat; 7. alumínium lábazat; 8. műanyag dübel alátéttel; 9. polisztirolhab a lábazathoz; 10. polisztirolhab a lábazathoz.

 

Hogyan válasszunk szigetelőanyagot?

A jó hőszigetelő anyag könnyű, alacsony a hővezető képességgel bír, nem irritál, nem tartalmaz káros összetevőket és tartós minőséget képvisel, amelyet belső és külső vizsgálatokkal igazol. Az AUSTROTHERM szigetelőanyagok megfelelnek ezeknek a követelményeknek.

 

Homlokzati szigeteléshez csak piros csíkkal jelölt szigetelőanyagokat szabad használni. Célszerű a megrendelés előtt beszerezni a gyártótól a jogszabályban előírt teljesítménynyilatkozatot (teljesítménynyilatkozat nélkül az építőanyagokat nem szabad beépíteni). 

 

A minőséget folyamatos ellenőrzés garantálja. Az AUSTROTHERM AT-H80 szigetelőlemezek hővezető képességét a gyártó hetente vizsgálja. Az expandált polisztirolhab (EPS) különösen környezetbarát, a bonni Institut Bauen und Umwelt e. V. (IBU) szerint a grafittal kevert polisztirol a legjobb választás. 

 

Az így előállított szigetelőanyagok tartósak, és évtizedekig szolgálhatják energiatakarékossági és komfort céljainkat.

 

Ajánlott termékek:

Austrotherm GRAFIT REFLEX – Homlokzati szigetelőlemez továbbfejlesztett hőszigetelő tulajdonságokkal

AUSTROTHERM AT-H80 – Hőszigetelő lemez a homlokzathoz

AUSTROTHERM AT-HR – Hőszigetelő lemez a homlokzatra

Austrotherm XPS Premium P – Extrudált polisztirol hőszigetelő lemez különösen jó hőszigetelő képességgel.

Austrotherm XPS TOP P GK

Austrotherm XPS TOP P TB GK

 

Mire kell figyelni az építkezés során?

A homlokzati szigetelőrendszer kiépítése egyszerű, de van néhány betartandó szabály.

 

A lábazat az aljzathoz oldószermentes ragasztóval (pl. poliuretán alapú) rögzíthető, amely nem károsítja a vízszigetelést. Szilikát tartalmú aljzatokon a homlokzati rendszer ragasztó vakolata is használható. Mechanikus rögzítés csak a vízszigetelés felett lehetséges!

 

A homlokzati hőszigetelő táblák ragasztásához az ún. pont-perem módszert kell alkalmazni, azaz a ragasztót a táblák szélén körbe és foltokban a felületre kell felvinni. A GRAFIT REFLEX táblákat a falhoz a festetlen felületen kell ragasztani.

 

A vastag paneleket lehetőleg melegszálas vágógép segítségével kell méretre vágni. A dübelezést csak a ragasztó megszilárdulása után szabad elvégezni. Hálózáskor először a ragasztóvakolatot kell felhordani, majd a lúgálló üvegrácsot a még deformálódó ragasztóba nyomni. Ne dolgozzon + 5 oC felületi hőmérséklet alatt!

Az Austrotherm termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!