A polikarbonát szakszerű alkalmazása

Egy nagy tévhit a polikarbonáttal kapcsolatban, hogy beszerelés után zajos, mert ropogó, pattogó hangot ad ki, ami zavarja a teraszon lévő személyeket.

Igazából a megfelelő módon és szakszerűen felszerelt polikarbonát nem ad ki ilyen zavaró hangokat. Ez a hanghatás akkor fordulhat elő, ha a polikarbonát lemez hőtágulását nem veszik számításba a kivitelezés során. A polikarbonát hőtágulása eltér a hozzá hasonló anyagokhoz képest.

Ha az anyag hőmérséklete megnő, az hajlamos tágulni, míg a hő csökkenésére zsugorodással reagálnak. Sok anyagnakviszont oly mértékben alacsony ez a tulajdonsága, hogy észre sem lehet venni. A legtöbb műanyagnak, így a polikarbonátnak is, azonban nagyobb a hőtágulási együtthatója, ezért a kivitelezésnél mindenképpen számításba kell venni ezt a jellemzőt.

 

Milyen tényezőket kell figyelembe venni?

A felrögzívés során a csavarokat, kötőelemeket nem szabad túlzott erővel meghúzni. Célszerű az alátétek és a polikarbonát lap közé EPDM gumit is helyezni. A csavar furatok méretei mindig legalább eggyel nagyobbak legyenek, mint a csavar átmérője. Az egymás mellé helyezett polikarbonát lapok között is mindenképp érdemes egy kis rést hagyni, hogy ne okozzon gondot a hőtágulás.

 

Építőanyag és polikarbonát lemezek beszerzéshez keresse fel telephelyünk valamelyikét és találjon meg minden szükséges terméket egy helyen!