A Rigips a Saint-Gobain részeként

A Rigips Austria a világszerte tevékenykedő Saint-Gobain csoport része. A neves francia cégcsoport olyan innovatív megoldásokra összpontosít, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű lakókomfortnak. Az „élet” nem csak a szó szűkebb értelmében értendő, hanem arra az élettérre is, amelyben mindannyian lakunk, dolgozunk és élünk. A Saint-Gobain személyre szabott megoldásokat fejleszt a legfontosabb élettereink számára, mindig szem előtt tartva a kényelmet és a fenntarthatóságot. Folyamatos innovációval bővítik és javítják az ügyfeleiknek nyújtott kínálatukat.

A csoport globálisan a következő területekre összpontosít: Innovatív anyagok: Amelyben a síküveg és a nagy teljesítményű anyagok tevékenységei egyesülnek. A síküveg területén a Saint-Gobain három fő piacra – építőipar, közlekedés és napenergia – gyárt, alakít át és forgalmaz üvegeket.

A Saint-Gobain a nagy teljesítményű művek területén három anyagcsoportban rendelkezik innovatív technológiákból álló portfólióval: ásványi kerámiák, polimerek és üvegszövetek.

Építési termékek: Belső és külső építési megoldásokat kínálnak minden épülettípushoz: Hang- és hőszigetelés, homlokzatburkolat, tetőfedés, csövek. Az ISOVER mellett olyan jól ismert cégeket talál, mint a Rigips vakolatgyártó, a Weber vakolatspecialista és az Eckelt Glassolutions üvegszakértő.

 

Saint Gobain

A RIGIPS Austria a biztonságos és kényelmes könnyűszerkezetes építés partnereként 1971 óta gyárt gipszkartonlapokat Ausztriában. Innováció, hatékonyság és fenntarthatóság jellemzi a RIGIPS rendszereket. Ma a RIGIPS gipszkartonlapokat, gipszrostlemezeket és gipszpor termékek széles választékát gyártja és forgalmazza töltőanyagok és fugázóanyagok számára. A kiváló minőségű komponensekkel kombinált gipsztermékek olyan komplett gipszkartonrendszereket eredményeznek, amelyek minden építőfizikai kritériumnak megfelelően bevizsgáltak. A Bad Aussee-i üzem Európa egyik legmodernebb és leghatékonyabb energiatakarékos termelési létesítménye. A Puchberg am Schneeberg-i telephely a Saint-Gobain csoport három, porkészítményekkel foglalkozó kompetenciaközpontjának egyike.

A Rigips Austria a világszerte tevékenykedő Saint-Gobain csoport része. A neves francia cégcsoport olyan innovatív megoldásokra összpontosít, amelyek megfelelnek a legmagasabb szintű otthoni komfort követelményeinek.

A Rigips cégnév a vállalat 1938-as alapítása óta létezik, és a következőkből áll: Riga (Lettország) – az első gipszkartongyár helyszíne – és a gipszkarton: ezek együttesen alkotják a „Rigips”-et.

 

A Rigips Austria története

1971 a  Rigips Austria alapításának éve. 1978-ban a  Rigips első alkalommal kapta meg a VBÖ Építőanyag Oscar-díjat, mint kereskedelmi szempontból legkedvezőbb iparági szereplő. 1979-ben a Rigips megvásárolja a Schottwiener Gipswerke GmbH-t Puchbergben – ez az alapkő a ma nagyon sikeres és népszerű Rigips portermékek gyártásának alapköve. Ezt követően megkezdődtek a korszerűsítések a puchbergi telephelynél a keverőüzem felújításával. 1987-ben pedig a Rigips Austria a brit BPB csoport (British Plasterboard) részévé vált. 1992-ben A Bad Aussee-i gipszkarton gyár újranyitása történt meg, amely 1990-ben egy nagy tűzvészben megsemmisült.1993-ban ISO 9001 szerinti tanúsítványt kapta meg a vállalat. A Rigips ismét elnyerte a VBÖ Építőanyag Oscar-díjat, kereskedelmi szempontból legkedvezőbb iparág kategóriában. 2003-2005 A puchbergi telephelyet a gipszpor termékek nemzetközi kompetencia központjává bővítették ki majd a  Rigips Austria a francia Saint-Gobain csoport részévé vált, ezt követően  a Rigips bevezette Ausztria első gipszkarton újrahasznosító rendszerét a szabadalmaztatott big bag rendszerrel. 2011-ben a vállalat új tanúsítványokat szerzett ezek nem mások mint az ISO 14001, OHSAS 18001, ISO 50001 szerint, valamint újratanúsítás az ISO 9001 szerint. 2019-ben teljes mértékben elmondható volt, hogy a Rigips Austria egy sikeres vállalat, valamint kb. 250 alkalmazottal végzi a munkát nap mint nap.

 

Rigips gipszkarton

A Rigips gipszkarton sikerének köszönhető, hogy a „Rigipsplatte” kifejezést ma már minden gipszkartonra általános kifejezésként használják, és még a Duden szótárban is megtalálható – amire természetesen nagyon büszkék, mint vállalat! Így aligha meglepő, hogy a Rigips bekerült a 20. század 100 legjobb márkája közé!