A Rigips Gyptone BIG nagytáblás, perforált akusztikus gipszkarton család legújabb tagjai

A Rigips Gyptone BIG nagytáblás, perforált akusztikus gipszkarton család legújabb tagjai

Új tagokkal bővült a méltán népszerű Gyptone BIG nagytáblás, perforált akusztikus gipszkarton család.

A megújított mintázatú BIG Quattro változatok nemcsak a friss, új megjelenés érzetét adják, hanem a felületeket akusztikailag is optimalizálták. A látható csatlakozások nélküli felületek egyben új tervezési lehetőséget is jelentenek.

Nagy terekben alkalmazva is vonzó a megjelenésük, a javított akusztikai paraméterek, az Activ’Air® levegőtisztító hatás és még sok egyéb jól ismert és dokumentált előny teszik sokrétűen felhasználhatóvá az új Gyptone BIG termékeket.

A Gyptone BIG építőlemezek mind a négy éle vékonyított, ami hézagolásnál jelent előnyt. Méretük 12,5 x 2400 x 1200 mm, a hátoldalukon pedig fehér színű akusztikus kasírozás található. A normál gipszkarton álmennyezetekhez hasonlóan CD vázszerkezetre építhetők.

Az álmennyezetben, illetve felette elhelyezett gépészeti elemek, vezetékek karbantartását szerviznyílások teszik lehetővé. Az álmennyezet mintázatával megegyező felületekkel rendelhető szerviznyílások tökéletesen illeszkednek az álmennyezetbe, beépítésük nagyon egyszerű és gyorsan kivitelezhető.

A Gyptone BIG rendszerek tökéletes megoldást jelentenek azokban a nagy helyiségekben, ahol a visszhangosság nem elfogadható és a beszédérthetőség fontos követelmény. A Gyptone BIG építőlemezek felülete és a csatlakozásuk is erős, ezért falként is alkalmazhatók. Felhasználási területek: szállodák, oktatási intézmények, egészségügy, kereskedelem, sportlétesítmények, irodaházak.

Gyptone BIG Quattro 40 Gyptone BIG Quattro 41-1 Gyptone BIG Quattro 41-2 Gyptone BIG Quattro 44 Gyptone BIG Quattro 71

Gyptone BIG Activ’Air® rendszer

A Gyptone BIG Activ’Air® termékcsalád egyesíti a kiváló akusztikai jellemzőket az esztétikai élménnyel, és légtisztító hatása révén ezt egy egészségesebb környezetben élvezhetjük. A Gyptone BIG Activ’Air® gipszkarton táblák mezőkben perforáltak, vastagságuk 12,5 mm, felületük festetlen. A kiváló akusztikai tulajdonságok érdekében a lapok hátoldalán fehér színű akusztikus kasírozás található. A Gyptone BIG elemek látható tartószerkezet, illetve illesztési hézag nélküli, folyamatos felületű álmennyezetek kialakítására alkalmasak, ahol csupán a perforáció és az alapfelület adja a kontrasztot. A hézagolás tökéletességét elősegíti, hogy az építőlemezek mind a négy éle elvékonyított. A kész felület rövidszőrű hengerrel bármilyen színűre festhető.

Alkalmazási területek: hangelnyelő álmennyezetek, álmennyezet szigetek, válaszfalak, előtétfalak.

Az Activ’Air® technológia előnyös tulajdonságai miatt a szennyezőanyagok koncentrációja jelentősen csökken, a kellemetlen szagokat hatékonyan csökkenteni lehet, így a levegő minősége bizonyíthatóan javul.