A Velux tippjei! Cserélje le régi tetőtéri ablakát!

Energiapazarlás

Talán észre sem veszi, de régi tetőablakai nem biztos, hogy megfelelő minőségbe szigetelnek, így akár azt is mondhatnánk, hogy az utcát fűti, hiszen a meleg könnyen kiszökik. Még, ha az ablak tökéletesen működik is, minél régebbi, annál rosszabb a szigetelése. Az Uw-érték a szigetelőképességet méri, amely annál alacsonyabb, minél jobban szigetel az ablak. Tudta, hogy ablakcserével több mint felére csökkentheti a hőveszteséget?

 

Mit nyerhet az ablakcserével? Jobb szigetelést vagyis akár  2-szer jobb szigetelés is!

Például egy 2003-ban vásárolt VELUX tetőablak cseréje után a hőveszteség 60%-kal csökken, ha VELUX Standard Plus ablakot vásárol (régi ablak Uw = 2,8 W/m2K, új Standard Plus ablak Uw = 1,1 W/m2K), és 54%-kal, ha a legolcsóbb VELUX Standard tetőablakot választja (régi ablak Uw = 2,8 W/m2K, új Standard ablak Uw = 1,3 W/m2K).

 

Melegebb lesz a helyiségben

A helyiség hőérzete teljesen megváltozik, tapasztalataink szerint a helyiség belsejében 1-2°C-kal, az ablak körül pedig akár 5°C-kal is melegebb lehet.

 

Csökkentett fűtési költségek

Minél kevesebb energia távozik a házból, annál kevesebbet kell költenie az elvesztett energia pótlására, így a fűtésen megtakarított pénzt a családi költségvetésben más dolgokra fordíthatja.

 

Mit nyerhet az ablakok cseréjével?

A tetőszerkezetben lévő hibák kijavítás: Győződjön meg róla, hogy az ablak körüli tetőszerkezetet az ablak cseréjével egy időben kijavítják. A szükséges anyagok a VELUX kínálatában könnyen megtalálhatók:

  • Aljzatmembrán – megakadályozza, hogy a cserepek alatti nedvesség az ablak közelébe kerüljön.
  • Hőszigetelő keret – kitölti a tetőablak és a szarufa közötti néhány centiméteres kritikus hézagokat.
  • Párazáró membrán – a gipszkarton vagy a burkolat alatt megakadályozza, hogy a páralecsapódás belülről kifelé vándoroljon, és a tetőszerkezetbe csapódjon, és kárt okozzon.

Esztétikusabb megjelenés is teljes mértékben biztosított. A VELUX tetőablakok használatra készek, a beépítés után nincs szükség lakkozásra vagy festésre. Kifogástalanul néznek ki, és nagyon kellemes tapintásuk is.

 

Akár 100%-ban karbantartásmentes tetőablak

Műanyag bevonatú tetőablakok speciális poliuretán bevonattal rendelkeznek, amely nemcsak UV-álló, de utólag nem igényel festést sem, így évtizedek múlva sem kell a felületet újra lefesteni.

 

Zavartalan kilátás

Tökéletesen kiláthat az ablakon, semmi sem vonja el a figyelmét a környezetének látványában való gyönyörködésről.

 

Több természetes fény

A 2014 óta kapható VELUX tetőablakok 10%-kal nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek, miközben a tetőben lévő nyílás mérete nem változik. Ne feledje! A fény az élet. Ablakcsere esetén lehetősége van a fényviszonyok megváltoztatására: növelheti az ablak méretét, vagy a meglévő ablakhoz egy plusz tetőablakot is hozzáadhat.

 

Megnövelt biztonság

Minden VELUX tetőablaknál a külső üvegtábla edzett üvegből készül, amely 6-8-szor ellenállóbb, mint az úsztatott üveg. Jégeső esetén is jó szolgálatot tesz. Ha olyan üvegezett tetőablakot választ, amelynek belső ablaka ragasztott üvegből készült, még nagyobb biztonságban tarthatja családját és értékeit. Egy sajnálatos kár esetén az üvegszilánkok nem esnek be a helyiségbe, a biztonsági fólia pedig épségben tartja a törött üvegtáblát.

 

Nincs veszteség és méretstabilitás

Fából készült tetőablakok: A válogatott,, kiváló minőségű, első osztályú fenyőfa és a speciális rétegragasztási eljárás garantálja a nagy szilárdságot, tartósságot és az időjárással szembeni ellenállást hosszú éveken át. Műanyaggal bevont tetőablakok is rendkívül tartósak. Kiváló választás magas páratartalmú helyiségekbe, például fürdőszobákba.