Ablakok Párazáró beépítése (SWS rendszer) Soudal

Az SWS rendszer lehetővé teszi a “három rétegű” ablak beépítést megfelelő módon. Általunk “passzív szerelés”-nek elnevezett rendszerünk megfelelő lehetőség, ellenálló és hatékony a nyílászáró körüli hézagok, a beépített termékekkel azonos hőátadási tényezőjének eléréséhez.

Csak a száraz PU habok alkalmasak arra hogy hang és hőszigetelő hatást fejtsenek ki. A párazárószalag használata az egyetlen mód arra, hogy a PU habot megóvjuk a környezeti nedvességtől.

1. Felület előkészítés
A nyílászáró beépítési helyét szükséges megfelelően előkészíteni azért, hogy a szalagokat a megfelelő pozícióban lehessen rögzíteni. Egyenetlen (üreges tégla lásd 1.kép) felületek esetén vakolással, majd a poros felületek alapozásával (Deep Primer WBPR-21P). (Lásd 2 kép – 3 kép)

2. Szalagok felhelyezése a tokra
Ragassza fel a párazáró szalagot (piros) a tok belsejére (lásd 4.kép) és a páraáteresztő szalagot (fehér) kívűlről (lásd 5.kép) Hagyjon a sarkoknál 4 cm szalagot (fület) a sarkok kialakításához (lásd 6.kép) .

3 Nyílászáró beállítás
Helyezze be a nyílászárót és állítsa be  függőlegesen és vízszintesen egyaránt (lásd 7.kép) ékelje a keretet (lásd  8.kép). Rögzítse mechanikusan a gyártó által javasolt csavarral, dűbellel (lásd 9. kép)

4 Párazáró szalag ragasztása
Válassza le a védő szalagot a butyl rétegről és henger segítségével nyomja erőssen az alapfelülethez (lásd 10.kép) A szalag képes megóvni és szigetelni a keretet 3 hónapig önállóan is, a csapóeső, szél, UV és fagy okozta káros hatásoktól, amennyiben a kivitelezés homlokzat szigetelési szakasza elhúzódna.

5 Hézagkitöltés PU habbal
Töltse ki a nyílás és tok közötti hézagot olyan, rugalmas tömítőanyaggal, ami képes lekövetni a páratartalom, időjárás és évszakváltozás következtében bekövetkező mozgásokat. A legjobb megoldás erre egy kiváló minőségű PU hab. Attól függően, hogy milyen nyílászáró anyaggal dolgozunk, használhatjuk a Soudafoam Classic, Soudafoam Maxi, Soudafoam Low Expansion, Flexifoam habokat.

A habok felvitele előtt nedvesítse a felületeket. Ezzel elősegíti a hab optimális cellaszerkezetének kialakulását, polymerizációját. A habok, kikötésük ideje alatt megdagadhatnak, ezért a hézagok egy részét töltsék ki. Az egy rétegben felhordott anyag vastagsága ne legyen több mint 3-4 cm (lásd 11. kép). Kötés után vágja le, a fölösleges hab maradékot, éles szerszámmal (lásd 12.kép) Legyen biztos benne, hogy a szalagok nem sérülnek.

6 Párazáró szalag falra történő ragasztása
A piros szalag szerepe, hogy megóvja a polyuretán habot az épület belsőből kifelé áramló levegőben lévő pára lecsapódásától. Válassza le a fehér védő szalagot a butyl felületről és helyezze az alapozott felületre (lásd 13. kép).Gumi hengerrel erősen nyomja rá a fal felületére. a szalagokon keletkezett esetleges folytonossági hiányokat és felületi elválásokat tömítse Vapourseal (Fólia ragasztóval)