Austotherm hőszigetelés – A jó hőszigetelés a pincétől a tetőig kifizetődő

 7 ok a tökéletes szigetelés mellett:

 

1. Energiaköltségek megtakarítása a hőszigeteléssel

A hő több mint 70 %-a a tetőn, a pincén és a homlokzatokon keresztül távozik. Az Austrotherm hőszigeteléssel Ön évről évre jelentős megtakarítást érhet el a fűtési költségeken. A szigetelőanyagok megtérülési ideje egy-nyolc év (a támogatásoktól és a ház értékétől függően). Hosszú távon például a legalacsonyabb energiaszintű házak felújítása a fűtési költségek akár 85 %-át is megtakarítja.

 

2. Kényelmesen élni alacsony rezsivel

Nemcsak a berendezés és a színvilág fontos a saját otthonunkba, a jó közérzethez, hanem a levegő hőmérséklete, a környező felületek hőmérséklete (sugárzási hőmérséklet) és a levegő páratartalma is. A hideg évszakban egy régebbi, szigeteletlen házban óriási különbségek lehetnek a levegő hőmérséklete és a külső falak belső hőmérséklete között. Ekkor hideg sugárzik be a szobába, és úgy érezheti, hogy huzat van – annak ellenére, hogy az ablakok zárva vannak. Egy Austrothermmel szigetelt ház jelentősen javítja a beltéri klímát – nyáron és télen egyaránt! A jó szigetelés és a célzott szellőzés minimálisra csökkenti a káros penész kialakulásának kockázatát.

 

3. Az éghajlat védelme hőszigeteléssel

A házak fűtése az éghajlatot károsító CO2-kibocsátás egyharmadáért felelős. Az új és régi épületek átfogó hőszigetelése révén ezek minimalizálhatók. Ez ellensúlyozza az üvegházhatást – ami jót tesz az éghajlatnak.

 

4. Biztonságos érték

A saját négy fal az egyik legfontosabb cél az életben. Különösen a gazdaságilag bizonytalan időkben a tulajdonjog értéknek számít. A hőszigetelés még inkább növeli a ház értékét. A robbanásszerűen emelkedő energiaárak mellett a homlokzat, a tető és a mennyezet szigetelésével történő hőszigetelés az egyik legfontosabb értékmegőrző intézkedés. A kötelező uniós energiatanúsítvány az épületek energiaszintjét – a hűtőszekrényekhez hasonlóan – színrendszerrel írja le.

 

5. Függetlenné válás a bizonytalan energiaforrásoktól

Az Oroszország és Ukrajna közötti gázválság megmutatta, hogy nem lehet bizonytalan fűtési forrásokra támaszkodni. A hőszigetelés biztonságot nyújt, mivel kevésbé függünk ezektől az energiaforrásoktól. Az Austrotherm szigetelőanyagok így függetlenséget teremtenek a bizonytalan energiaforrásoktól.

 

6. Támogatások beszedése

Ausztria, Németország és Svájc legtöbb szövetségi államában már kötelező a hőszigetelés minimális szintje. A jobb szigetelés, például az alacsony energiafogyasztású ház vagy passzívház szintre történő szigetelés vagy a hőszigetelés felújítása általában még mindig pénzügyi támogatásban részesül. Hazánkban pedig a zöldhitelnek köszönhetően sokkal nagyobb figyelmet szánnak erre is az emberek.

 

7. Kellemesen hűvös még nyáron is

A megfelelő szigetelés télen melegen tartja a helyiségeket. Nyáron megakadályozza, hogy az épületelemeken keresztül túl sok hő jusson be a külvilágból a belső térbe. Így otthonunkban bármelyik évszakban tökéletesen érezhetjük magunkat.