Austrotherm XPS

Energiaköltségeket takarít meg, csökkenti a károsanyag-kibocsátást, és ezáltal az éghajlatot is védi? És nagy nyomáson és magas páratartalom mellett? Akkor a rózsaszín Austrotherm XPS® TOP a megfelelő választás. Akár a fordított tetőben, akár a peremterületen, a homlokzaton vagy az aljzaton, az Austrotherm XPS® szigetelőlemezek a legkülönbözőbb terheléseknek is ellenállnak. A nedvességre való érzéketlenség, a fagyási-olvadási ciklusokkal szembeni ellenállás, a mechanikai szilárdság, a rothadással és a gyökérzettel szembeni ellenállás csak néhány ennek a mindenesnek a jó tulajdonságai közül.

 

Német minőség Wittenberge-ből

Berlin és Hamburg között félúton fekszik a kb. 114 000 m2-es XPS-gyártó telephely Wittenberge-ben. Az Austrotherm szigetelőanyagok természetesen megfelelnek az összes vonatkozó termékszabvány követelményeinek: az EU, Németország és Ausztria, valamint a szomszédos országok szabványainak.

 

Az Austrothermnál az újrahasznosítás kiemelt fontosságú

Mivel az Austrotherm XPS® szigetelőlemezeket csak lazán fektetik be a fordított tetőbe vagy az alaplemez alá, 100%-os újrahasznosítás lehetséges. Az Austrotherm XPS® lapok magas újrahasznosíthatósága felülmúlhatatlan!

 

Hozzájárulás az éghajlatvédelemhez

Az Austrotherm XPS® kiválóan alkalmas hőhídszigetelésre is. A magas nyomószilárdság szintén az Austrotherm XPS® mellett szól. Az új fejlesztésekkel az Austrotherm® olyan termékeket kínál az építkezőknek és a felújítóknak, amelyek szigetelési értékei minden korábbit felülmúlnak. A lemez hosszú élettartamával együtt ez olyan szigetelő hatást eredményez, amely évek és évtizedek alatt megbízhatóan fejti ki hatását. A ház hosszú távú védelme és a tartós szigetelő hatás szintén fontos hozzájárulás az éghajlatvédelemhez, mivel a tökéletes hőszigeteléssel a CO2-kibocsátás döntően csökken.

 

Austrotherm szigetelőanyagok

Az Austrotherm már több mint 60 éve fejleszti a szigetelőanyagok terén szerzett szakértelmét, és ezt újabb és jobb termékekkel bizonyítja. Ez a több évtizedes tapasztalat lehetővé teszi, hogy olyan innovációkat fejlesszünk ki, amelyek megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak. Az intenzív kutatás lehetővé tette a szigetelési értékek további javítását: Az eredmény az új Austrotherm XPS® Premium 30 SF. 40-400 mm-es vastagságnál lenyűgöző, 0,027 W/(mK) hővezető képességgel szigetel, és 23%-kal jobb, mint a hagyományos XPS. Így különösen szűk helyeken mutatja meg előnyeit. Az XPS-ből készült új, nagy hőszigetelő képességű, nyomásálló és víztaszító szigetelőlemez tökéletesen szigetel és helyet takarít meg.

Mostantól a kínálatban: A legjobb szigetelő XPS mostantól a lábazati részhez is elérhető. Az Austrotherm XPS® Premium P-t a peremszigetelés és a homlokzati szigetelés közötti „gyenge pontra” fejlesztették ki.