Az innovatív csiszolt tégla a 21. században

Az elmúlt évtizedben az építőipari termékfejlesztés fókusza a köznyelvben „zöldnek” nevezett termékek irányába tolódott el. Így van ez a Leier-nél is, ahol a legtermészetesebb építőanyag, a tégla a kezdetektől fogva a vállalat termékpalettájának egyik legfontosabb eleme.

 

A LeierPlan úttörő újítás, a fazettált felületű téglacsalád ma is népszerű az építkezők körében.

Sok más építőanyaghoz hasonlóan a tégla is rohamos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, a szemünk láttára. Az 1980-as években az újdonságot a barázdált tégla jelentette, amely méretét és megjelenését tekintve még a szakértőket is meglepte, míg ma a milliméteresre csiszolt felületű modellek vagy akár a gyárilag hőszigetelt falazat jelentik a tégla 21. századi innovációját. A Leier mindhárom téglatípust gyártja is, így igényei és költségvetése szerint választhat közülük. Az innovációra nyitott szakemberek gyorsan befogadták a 21. századi téglatechnológiát. Ennek egyik oka, hogy a tégla még mindig az egyik legtermészetesebb építőanyagnak számít, már csak a nyersanyagai miatt is.

 

A téglából épített házak előnyei, beleértve a csiszolt változatokat is

A tömör téglaépítésű házakat gyakran hasonlítják a cserépkályhákhoz, amelyek jól tárolják a hőt és tartós meleget biztosítanak. És joggal, hiszen egy néhány tervezési elvvel, minőségi kivitelezéssel és a megfelelő vastagságú és szerkezetű téglákkal épített házzal megtakaríthatók a fűtési költségek.

Ha nem szeretne lemaradni ezekről az előnyökről, válassza a legrégebbi építőanyagot, a téglát, és ismerje meg a Leier által kínált innovatív, modern téglaváltozatot, a csiszolt téglát. A LeierPlan Pro egy speciális keresztmetszeti geometriával rendelkező termékcsalád, amellyel a mai kor követelményeinek megfelelően szakszerűen és gazdaságosan építhet alacsony energiafelhasználású házat. Általánosságban elmondható, hogy a milliméteres pontossággal vágott téglából készült falazat nem igényel utólagos hőszigetelést. Ez felgyorsítja az építési folyamatot, amely a ragasztási technológiának köszönhetően amúgy is gyors. Mivel a habarcs helyett használt vékony ragasztóréteg kevesebb vizet vesz fel, a téglafalazat gyorsabban szárad, és a következő munkafázis már 24 óra múlva megkezdődhet. Napjainkban ugyanis különösen nagy igény mutatkozik a gyorsan és kis erőfeszítéssel elvégezhető munkákra, és ezt a csiszolt technológia nagymértékben teljesíti.

A szakemberek és az építkezők számára a polírozott téglák használata számos előnnyel jár, pénzügyi szempontból is, mivel lehetővé teszi a munka pontos, gyors és tiszta elvégzését. Az anyagszükséglet jobban kiszámítható, és az így létrejövő stabil szerkezet egy környezetbarát, hosszú élettartamú ház alapja, amely az épület gazdaságos üzemeltetéséhez is nagymértékben hozzájárul.

A Leier termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!