Baumit FixBeton

Gyors betonozási munkák amatőröknek és profiknak egyaránt! Úgy tűnik, a világ egyre gyorsabban pörög, és egyre kevesebb időnk marad a családra és az egyszerű dolgokra, amelyek az életet teszik. Keressük a módját, hogyan tehetnénk egyszerűbbé az életünket, hogy több időnk maradjon a családra, a hobbikra és a pihenésre. Ki gondolta volna, hogy pont a beton lesz az, ami segít nekünk?

 

Gyorsan szilárduló beton

 • Cölöpök, hinták és kisebb alapok felállításához
 • Keverés nélkül is jól megmunkálható
 • Mikor használhatjuk ki ezt a betont?

Gyorsan szilárduló C16/20 betonkeverék olyan kis építészeti elemek gyors felállításához és lehorgonyzásához, amelyek nem hivatottak jelentős terhelést elviselni, mint például kerítésekhez, világításhoz, postaládákhoz, reklámhordozókhoz, zászlórudakhoz, ruházati kötelekhez, játszótéri mászókákhoz és csúszdákhoz stb. használt oszlopok, valamint amikor szükség van kisebb betonozási munkákra olyan területeken, ahol az elektromos hálózat nehezen hozzáférhető, illetve kis szerkezeti elemek alapozására.

 

FixBeton Alkalmazás

 • Nincs szükség keverésre
 • Nincs szükség áramra, keverőre vagy akár tartályra. Ideális a nehezen hozzáférhető helyeken. Öntse a száraz keveréket az előkészített gödörbe, adjon hozzá megfelelő mennyiségű vizet és kész.
 • Kezdeti megkötési idő: kb. 3 perc
 • A könnyű teherbírásig eltelt idő: kb. 30 perc.
 • A nagy teherbírásúvá válás ideje: kb. 24 óra

 

FixBeton Keverés után

A száraz betonkeveréket egy tartályban vízzel összekeverjük, a zsaluzatba öntjük és tömörítjük. A folyamatot 10 perces korlátozott időn belül kell elvégezni, amikor a beton elkezd megszilárdulni. Kezdeti szilárdulási idő: kb. 10 perc A könnyű teherbírásig tartó idő: kb. 30 percA nehéz teherbírásig tartó idő: kb. 24 óra.

 

FixBeton Keverés nélküli alkalmazás – lépésről lépésre

 1. lépés: Ássuk ki az alapozási gödröt az oszlop számára. A gödörnek 20-30 cm-re kell kiterjednie a lehorgonyzandó elem körül. Helyezze el az oszlopot. Áztassa be vízzel a gödör oldalfalait és alját.
 2. lépés: Öntse a száraz Baumit FixBeton keveréket a gödörbe, 10 cm vastag réteget képezve.
 3. lépés: Simítsa el a száraz keverékréteget simítóval.
 4. lépés: Végül egy ventilátoros szórófejjel öntse a megadott mennyiségű vizet a gödörbe már elhelyezett száraz keverékre. (3,2 l víz 25 kg-os zsákonként) Hagyja a keveréket kb. 1 percig ázni a vízben, majd ismételje meg a folyamatot, amíg el nem éri az alapozás kívánt szintjét.
 5. lépés: Az utolsó réteget simítsa el simítóval, közvetlenül azután, hogy a beton átitatta a vizet.
 6. lépés: A betonkeverék körülbelül 3 perc múlva elkezd megszilárdulni. Az oszlop 5 perc múlva rögzül. 30 perc múlva a beton könnyű, 24 óra múlva pedig nehéz terhelést fog elviselni.