Beltéri vastag glett

Néhányan vastag glettként néhányan pedig sokkal ismertebb vagyis 6-30-as néven ismerik ezt a gipszvakolatot. Leginkább átalakítások és felújítások során tudjuk hasznát venni, valamint nagy felületi hibák kijavításánál is segítségünkre lehet. Az építések, építkezések esetén is nagy szerepet játszhat felületi kiegyenlítéseknél és síkpontatlanságok áthidalásánál. Anyagában egyszerűen glettelhető termék. Jó páraáteresztő , valamint gipszes kötőanyagának köszönhetően páraszabályozó tulajdonsággal is rendelkezik. A megannyi glett minőségétől és szinvonalától  sem tér el így festés alá is bátran alkalmazható.

 

Gletti 6-30 G

 

Mielőtt felvisszük az alapfelületre mindenképpen lényeges, hogy legyen teherbíró, csapadékmentes és szennyeződésektől mentes a felület. Elkészítése során a Gletti 6-30 G-t tiszta vízben csomómentesre kell keverni, majd felhordásnál törekedni kell arra, hogy maximum 30 mm vastagon kerüljön fel ahhoz, hogy munkánk tökéletesre sikerüljön a megfelelő eszköz használata sem elhanyagolható ami ebben az eseteben egy rozsdamentes glettvas.Ha nagyobb a rétegvastagság akkor nagy a valószínűsége, hogy szükség lesz még egy rétegre. Azonban alapesetben jó, ha figyelem előtt tartjuk, hogy akkor az igazán megfelelő ha a kettő réteg együttes vastagsága nem haladja meg a 30mm-t. Ahhoz, hogy a legkiválóbb eredményt elérjük, még mielőtt teljesen megszáradna enyhén vissza kell nedvesíteni a felületet majd átdörzsölni egy szivaccsal, ezt követően pedig lesimítani egy glettvassal.

 

Cemix beltéri glett

 

A Cemixnek többféle beltéri glett kínálatából is választhatunk megfelelően annak, hogy milyen felületre szeretnénk felvinni, hogy a későbbiekben mire lesz használva, milyen hatások érhetik  az adott helyiséget. Így a munkálatok megkezdése előtt érdemes tájékozódni, és utána olvasni, hogy melyik lehet számunkra a legmegfelelőbb. A beltéri glettelésre a gipszbázisú gletteket érdemes használni.

 

Melyik glettet használjuk?

 

Ahogyan pár sorral fentebb is említettük az, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb glett attól függ, hogy milyen felületre, milyen körülmények között lesz használva. Tudnunk kell, hogy milyen az adott falazat típusa és magának  az alapfelületnek milyen kihasználhatósági lehetőségi vannak. Minden körülményt figyelem előtt kell tartani így tudjuk a legjobban kiválasztani,  hogy mikor használjuk pl.: a cementes, gipszes, meszes vagy diszperziós anyagokat.