Tippek a tetőtérhez

Ma már teljes mértékben megszokott tetőterek és azoknak kreatív hasznosítása, nagyon jól működő közösségi térként funkcionálnak, ahol jókat beszélgetve akár órákat is el lehet tölteni. A 20. századi budapesti magaslatai számos felfedezni valót rejteget magában, mint az mondjuk elsőre gondolnánk, hiszen többek között korcsolya- és focipályák, napozóteraszok vagy épp medencék is helyet kaptak a tetőterekben. Így mondhatjuk azt is, hogy a tetőterek jó kihasználására számtalan lehetőség van, amit csak meg kell valósítani.

 

Kockaház és tetőtér

 

Magyarországon a kockaházak igen gyakran előfordulnak, szinte országszerte bárhol láthatunk ilyen típusú házakat. Merjünk nagyot álmodni, hiszen több lehetőség rejthet ezekben a kocka házakban, mint azt gondolnánk. Belső elrendezése nem mindig a modern trendek és elképzelések alapján van kialakítva, de ezen könnyű változtatni. A kockaházak tetőtereit nem igazán szokták beépíteni, de természetesen ez is megoldható. Ilyen felújítás, beépítés előtt érdemes szakember véleményét és segítségét is kérni. Ilyenkor a tető megfelelő cserepezésére és megfelelő hőszigetelésére még nagyobb figyelmet kell fektetni. Ilyenkor a tető legtöbb esetben teljesen felújításra kerül, ettől sem kell megrémülni hiszen ez a felújítás is körülbelül 1-2 hétig tart. Számos előnyünk származhat abból, ha van, a megszokott életterünkön túl egy kis hely, ahova el tudunk vonulni akár pihenni és kikapcsolódni, vagy akár dolgozni.

 

Tetőtér felújítás

 

2021. 01-től elérhető lakásfelújítási támogatás, így ennek felhasználása is segítheti azt, hogy belekezdjünk egy ilyen felújítási munkálatba. Mindenki a számára kedvező lehet ugyanis így megtalálhatja bárki a számára gazdaságosabb irányt vagy akár a prémium, vagy innovatív megoldások egyikét. Felújítás előtt mindenképpen javasolt kikérni szakember véleményét is. Ilyenkor általában első körben a szakember felméri a tetőtér állapotát és az alapján tudja megmondani, hogy milyen munkálatokra van szükség, hogy tetőterünk a legjobb állapotban és számunkra kedvező formában álljon rendelkezésünkre. Felméri a szigetelés állapotát is, ami nem utolsó szempont főleg egy tetőtéri helyiség esetében.

 

Városi tetőtér

 

Minden, amit csak ember el tud képzelni megvalósítható a tetőterekben. Az utóbbi pár évtizedben ezt egyre többen ki is használják, nem csak házak, hanem irodák és bevásárló központok esetében is. Kettő szempont alapján lehet minősíteni a tetőtereket egyrészt ugyebár a tető minősége és állapota, valamint maga a beépített tér funkciója és hasznosítása szempontjából. Ezeket a tényezőket pedig a legtöbben igyekszenek maximalizálni.