Betegséget okozó falszínek az otthonodban: hízás, vérnyomás, gyomorpanaszok

Az otthonod színei kifejezhetik az egyéniségedet, feldobhatják a lakást, világosíthatják, vagy tágíthatják a teret. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a színeknek hatása van a hangulatunkra, így ha egy-egy árnyalatot túl nagy felületen alkalmazunk, az akár negatív hatást is kiválthat, vagy az arra hajlamosak betegségeit súlyosbíthatja is. Ezt nem árt szem előtt tartani, mielőtt egy egész fal lefestésébe kezdesz.

A narancs kellemes, meleg, energikus szín, ami otthonossá teszi a lakást és meghittebbé teszi a családi pillanatokat.

Ugyanakkor jó tudni, hogy a narancs serkenti az étvágyat, vagyis azok, akik kóros elhízástól szenvednek, jobban teszik, ha nem használnak különösen nagy felületen narancs színt.

A piros közkedvelt szín, hiszen egy valóban szenvedélyes, izgalmas árnyalat, azonban nagy felületen alkalmazva emelheti a vérnyomást, feszültséget, ingerültséget okozhat.

Ha esetleg keringési panaszaid vannak, vagy nehezen tudsz kikapcsolni, akkor a piros szín kerülendő.

Különösen nagy felületen alkalmazva a piros egyébként is merész választás, inkább kiegészítőkön javasolt a használata, vagy olyan szobákban, ahol kreatív, alkotó tevékenységet folytatsz.

A lila színt a pompa és az előkelőség, sőt az érzékiség színének tartják, ezért a hálószobába például akár a pirosnál is jobb választás lehet, hiszen a pihenést sem zavarja.

Ugyanakkor a lila elősegíti a befelé fordulást, az elmélkedést, így azoknak, akik hajlamosak a depresszióra, a csüggedésre vagy a pesszimizmusra, a nagy felületen használt lila szín nem feltétlenül tesz jót. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, válassz világosabb, vibrálóbb árnyalatot, vagy egészítsd ki zölddel, ami merész, de meglepően mutatós választás a sötétebb lila árnyalatokkal is, és kicsit élőbbé, élénkebbé teszi azokat.

A fekete szín elegáns, és újabban ma már az sem számít tabunak, hogy akár egy egész falfelületen használd.

Ilyenkor azonban mindenképpen érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen kiegészítőket választasz mellé, mert a túl sok fekete, különösen tiszta fehérrel párosítva talán jól mutat egy magazinban, de steril hatást kelthet a valóságban, és ez búskomorrá tehet, megakadályoz a kreatív munkában, bénítóan hathat rád.

A naphoz legközelebb álló szín csupa energia és vibrálás, érdemes olyan helyeken használni, ahol együtt van a család, vagy valamilyen kreatív tevékenység zajlik.

Nem árt azonban tudni, hogy a narancshoz hasonlóan a sárga is hatással lehet az emésztőszerveidre, aki érzékeny erre a területre, annál gyomorfájást okozhat a túl nagy felületen alkalmazott, állandóan sugárzó, vibráló, sosem nyugvó szín.

A kék nyugodt, kiegyensúlyozott, és nagyon kellemes árnyalat, ráadásul jól társítható más színekkel, azonban mivel hideg árnyalatról van szó, fázóssá tehet, ami ugyan önmagában nem betegség, de nagyon kellemetlen állapot.

Ha sok a kék a lakásban, és mindig úgy érzed magadat, mint akiben valamilyen betegség bujkál, próbáld a szobát melegebbé tenni egy kis barnával, ami nagyon szépen harmonizál a kék minden árnyalatával.

Forrás: bien