Felújítás weber.san felújító rendszerekkel

A régi homlokzatok nagy részét érinti a felszívódó nedvesség problémája. Ez a régi épületeknél származhat a vízszigetelés hiányából, elöregedéséből, de sajnos az új épületeknél is előfordulhat, ha a szigetelés helytelenül valósult meg. Ez minden esetben károsíthatja az építőanyagokat, vakolatmállást okozhat, rontja a fal hőszigetelő képességét, és gyakran sókivirágzásként jelentkezik.

weber a problémára egyszerű és azonnali eredményt adó, vakolástechnikai megoldást ajánl.

Az ún. „falszárító” weber.san felújító vakolatrendszerek, a weber.san presto és weber.san evoluzione lényege, hogy a párolgási zónát a vakolat felületéről a vakolat és falazat határára (pl. gúz rétegbe) tolják el, ezáltal a vakolat felülete hibátlan marad. Így a kristályosodási folyamat is itt, a nagy szilárdságú és magas pórustartalmú rétegben zajlik le, (weber.san gúz és alap- ill. javítóvakolat rétegek), ahol van hely a kristályok „hízására” ill. ellenállás a vakolatroncsolódással szemben.

A párává alakult nedvesség pedig a további rétegeken keresztül, intenzíven és észrevétlenül távozik el. A megoldás kívül és belül egyaránt alkalmazható, csak arra kell ügyelni, hogy a felületet ne zárjuk le párafékező színvakolattal vagy festékkel. A felületen alkalmazható, megfelelő páraáteresztéssel rendelkező anyagok a weberszilikon és szilikát tartalmú vékonyvakolatai és festékei, mint például a weber.pas silicon és silicatevékonyvakolatok, illetve a weber F055 szilikon és F110 szilikát festékek.

 

A weber.san presto rendszer felépítése

 

 1. falazat
 2. weber.san presto 100 gúz
 3. weber.san presto 200 javítóvakolat vagy a 2. és 3. réteg helyett alkalmazható weber.san evoluzione javítóvakolat
 4. weber.san presto 300 simítóvakolat
 5. felületképzők:
  • weber.pas silicate vagy silicon vékonyvakolat
  • weber F110 szilikát homlokzatfesték
  • weber F055 szilikon homlokzatfesték
  • weber.ter nemesvakolatok