BOSCH – Melyik csiszoló milyen alkalmazáshoz való?

A csiszolás majdnem minden felületkezelésnél az előkészítés része. Ismerje meg, hogy melyik csiszoló milyen alkalmazáshoz való.

Eljárás:

A csiszolás majdnem minden felületkezelésnél az előkészítés része. A különböző befejező csiszolásokhoz mindenesetre eltérő csiszológépekre van szükség:

1

A deltacsiszoló sarkok megmunkálására, az excentercsiszoló mind egyenes, mind enyhén ívelt felületek csiszolására is alkalmas. A kisebb egyenes felületek lemunkálására jól használható a rezgőcsiszoló, nagy padlófelületek csiszolására pedig a szalagcsiszoló.

2

A rezgőcsiszoló és a deltacsiszoló használata gyakorlatilag semmilyen veszéllyel nem jár, a keletkezett csiszolási por elszívásáról azonban folyamatosan gondoskodni kell. Az excentercsiszolók használatakor sincs szükség védőberendezésekre. Ha két kézzel, az erre a célra szolgáló fogantyúnál fogva tartja a készüléket, gyakorlatilag semmi sem történhet.

3

A szalagcsiszoló használatához azonban némi gyakorlatra van szükség. A gép spontán megugrásának az elkerülése érdekében mindig nagyon óvatosan helyezze a szalagcsiszolót a megmunkálandó felületre. Ezenkívül fontos, hogy biztosan tartsa a gépet, de ne nyomja rá.

4

Minden munkadarab csiszolását több lépésben végezze, és a szemcsézet minden lépésben finomabb (80-as csiszolópapírtól kezdve 220-asig). Az is fontos, hogy a csiszológépet mindig a fa erezetének irányában mozgassa, soha ne arra merőlegesen.

BOSCH csiszolókért keresse fel barkácsáruházainkat vagy tüzép telepeink egyikét!