Cemix Decorol

A Cemix az elkövetkező időszakban új homlokzati-, és lábazatidíszítést vezetett be. A Decorol márkanév alatt forgalmazott termékek a helyszínen keverhetőek, így bármilyen színárnyalat előállítható, miközben garantált a gyári minőség.

 

Decorol színek

A Decorol színes szemcséi strukturált bevonatot képeznek, amely ellenáll a lábazati zóna hatásainak. Nem csak a lábazatok egyedi megjelenésére szolgál: a termék homlokzati díszítő felületként is használható, és megfelelő feltételek mellett egyenletesen alkalmazható az építmények teljes felületén.

 

Cemix lábazat

Az épület homlokzatának a talajjal érintkező részét lábazati zónának nevezzük. Ezt a felületet hagyományosan úgy alakítják ki, hogy vizuálisan (a szín és a felhasznált anyagok tekintetében) különbözzön a homlokzattól. Ennek nem csak esztétikai okai vannak, hanem a lábazati zóna a talajból származó nedvesség, a talajból lefolyó esővíz (az úgynevezett csapadék) és a mechanikai igénybevétel szempontjából jelentősen eltérő terhelésnek van kitéve, mint a homlokzat többi része. A lábazatot műszakilag úgy kell felkészíteni, hogy ellenálljon ezeknek a terheléseknek, ugyanakkor természetesen fontos, hogy vonzó eredményt érjünk el.

 

Lábazat hőszigetelés – Cemix

A Cemix eddig egy speciális hőszigetelő rétegrendszert kínált a lábazati zónához, speciális kőragasztó és fugázó termékeket a felület esztétikus lezárásához a kőburkolók számára, valamint egy speciális díszburkolatot. Ez utóbbi a Colorol nevet viseli. Fontos változás, hogy az összesen 30 színkombinációban kapható termék az elkövetkező időszakban fokozatosan kivezetésre kerül. Helyét egy új fejlesztés, a Decorol veszi át. Ez a minőségi német alapanyagok felhasználásával készült termék természetesen rendelkezik elődje kiváló alaptulajdonságaival, azaz fokozottan ellenáll a külső mechanikai hatásoknak és a lábazatnál jelentkező nagyobb vízterhelésnek.

 

Cemix: Coloror és Decorol

A Decorol azonban egy tekintetben messze felülmúlja a Corololt: a rendelkezésre álló színválasztékban. Elődje 30 árnyalatával szemben az új termék 60 színben kapható a Cemix kínálatában. Ezzel szemben a helyszíni, azaz az eladás helyén történő keverés lehetőségei gyakorlatilag végtelenek, csak a képzelet szab határt. A granulátum 14 alapszíne tetszőleges arányban keverhető, így tetszőleges számú egyedi árnyalatot lehet előállítani. Csak egy szabály van: legalább 5 alapszínt kell választani. A precíz csomagolásnak és technológiának köszönhetően még helyszíni keverés esetén is gyári termékminőség érhető el.