Csempe trendek 2023-ban

Itt az évnek az az időszaka, amikor mindannyian több időt töltünk a lakásban, és megnézzük, hogy az otthon mely területein lehet javítani. A tavalyi trendek a színekről, a merész mintákról és a fa hatású elemekről szóltak.

Most már 2023-ban vagyunk jócskán, ezért összeállítottunk egy listát azokról a top csempetrendekről, amelyek várhatóan idén is népszerűek lesznek.

 

Váltás a formákban

A bordázott formák egyre népszerűbbek, mivel bármely térnek háromdimenziós megjelenést kölcsönöznek. Ez a stílus kerek ceruzaszegélyeket használ a dekoratív kialakításhoz. Az emberek szeretnének textúrát és dimenziót adni a falaiknak, hogy egyedibbé tegyék a teret. Ez egy nagyszerű módja annak is, hogy egy kis helyiség tágasnak tűnjön, mivel az emberek a csempézés részleteire összpontosítanak, amelyek a sima felületeknek élességet adnak.

Egy másik, egyre népszerűbb csempetrend a függőleges metrócsempe. A metrócsempe több mint 100 éve népszerű választás otthonokban, kávézókban és természetesen tömegközlekedési helyeken. Újabban azonban azt látjuk, hogy az emberek a csempék irányának megváltoztatásával váltanak, így kevésbé hasonlítanak egy vasútállomásra, és inkább luxus fürdőszobának tűnnek.

 

Nagy méretű Terrazzo csempe

A terrazzo csempe idén is divatos, és érdekes eredetének köszönhetően az egyik legtartósabb csempetípusnak számít. A terrazzo több mint 500 évvel ezelőtt, a 16. század közepén jelent meg, amikor a mesteremberek felfedezték, hogy mit tudnak kezdeni a projektek során eldobott, furcsa méretű márványdarabkákkal.

Kezdjük látni, hogy ez a stílus egyre nagyobb jelentőségűvé válik. A nagy méretű csempe már néhány éve népszerű trend, de a Terrazzo csempéknél ez most kezd igazán beindulni.

A Terrazzo csempék egyik fő előnye, hogy tartósak, alacsony karbantartási igényűek, és számos különböző színben és kivitelben kaphatók, amelyek bármely modern otthonhoz illenek. Egy másik előnye, hogy mind a padlón, mind a falakon elhelyezhető, hogy bármely modern teret feldobjon.

 

A mély és természetes földszínek a divatosak

A meleg tónusok és a mély színek, például a terrakotta, a vörös, a sárga és a kék színek 2023-ban is népszerűek lesznek a csempeiparban. Ezek a merész, meleg árnyalatok azért vannak divatban, mert a vásárlók egzotikusabb stílusokat visznek az otthonaikba.

Minták, minták, minták…

Egy másik trend, amely egyre népszerűbb, a minták. Legyen szó geometrikus vagy mozaikos mintákról, ez a stílus mindenhol jelen van a közösségi médiában. Láttunk már mintákat megjelenni különböző terekben, például fürdőszobákban, előszobákban, konyhákban és kandallókban.

Az emberek olyan csempéket keresnek, amelyek kiemelkednek, és a minták könnyen kontrasztba hozhatók más csempe stílusokkal is.

Bár a lista korántsem teljes, összefoglaltunk néhány, az elmúlt hónapokban megjelent, kedvelt trendet, amelyekről úgy látjuk, hogy 2023-ban is folytatódnak. Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha tanácsot szeretne kapni azzal kapcsolatban, hogy mely termékeink illeszkednek ezekhez a trendekhez.