Csempefuga felújítása, javítása

A csemperagasztás felújítása olyan folyamat, amelyet időről időre el kell végezni, hogy otthonunk eredeti szépségében tündököljön. Sokan tapasztalták már a fürdőszobában vagy a konyhában a csempék között szennyeződések felhalmozódását. Ez nem csak esztétikai problémát jelent a környezet számára, hanem a jövőben is gondot okozhat, mivel a víz beszivároghat.

Emiatt elengedhetetlen a fuga felújítása kiváló minőségű termékekkel, amelyekkel fürdőszobája, konyhája vagy otthonának bármely területe olyan lesz, mintha új lenne.

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

A fugázó anyag kiválasztása fontos szempont, hiszen kiváló tapadással kell rendelkezzen. Ezen túlmenően nagy előnye, hogy mind a belső, mind a külső padló alkalmazható. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a habarcsok képesek különböző átmérőjű (1,5 és 15 mm közötti) hézagok kitöltésére.

 

A fuga felújításához kövesse az alábbi lépéseket: 

  • Öntse a habarcsot az illesztésekbe úgy, hogy minél több habarcs tudjon behatolni. Azt tanácsoljuk, hogy óvatosan használjon kaparót, hogy elkerülje a csempe sérülését.
  • Tisztítsa meg az illesztéseket, hogy a fuga tökéletesen behatoljon. A termék felhordásakor javasoljuk, hogy a kiváló eredmény elérése érdekében használjon gumibetétes simítót.
  • Miután az összes fugát kitöltötte, hagyja a terméket egy ideig száradni.
  • Az egész felületet óvatosan tisztítsa meg egy nedves szivaccsal, és hagyja néhány órán át száradni.

 

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a fugák megfeketedjenek?

A fugahézagok tisztán tartása nem könnyű feladat, mivel a hézagok nagyon kicsik, és a környezetből származó szennyeződések gyakran megrekednek bennük. Legrosszabb esetben ezek a hézagok megfeketednek. Szerencsére többféleképpen is elkerülhetőek ezek a helyzetek különböző tisztítószerek és technikák alkalmazásával.

 

Nézzük meg a legjobb alternatívákat a hézagok megfeketedésének megakadályozására:

  • Fehérítők – A piacon ma már sokféle fehérítőszer kapható. A legfontosabb, hogy olyan terméket válasszon, amely nem káros a környezetre nézve.
  • Vízgőz – Hagyományos módszer, amelyet ma is használnak, mert rendkívül hasznos a beragadt szennyeződések gyors és egyszerű eltüntetésére. 
  • Semleges szappan – Egy másik kiváló alternatíva a tömítések befeketedésének megakadályozására. Keverje össze a szappant langyos vízzel, és a tisztítás után törölje át nedves ruhával, hogy a környezet tökéletes állapotban maradjon.
  • Szódabikarbóna – Azokban a helyiségekben, ahol a fugák túlságosan elfeketedtek, sokkal alaposabb tisztításra van szükség. Kiváló megoldás a szódabikarbóna, amely olcsó és hatékony termék.