Tippek a csempefugázáshoz, a fuga utólagos javításához

A kerámiapadlók fugáinak kitöltéséhez és javításához speciálisan az ilyen típusú munkákhoz gyártott habarcsot kell használni. Ehhez jó választás lehet a Cemix Boquillex Juntas Extras Finas, amely akár 3 mm széles hézagok kitöltésére is alkalmas. Ez egy olyan termék, amelyet bárki használhat, mivel alkalmazása egyáltalán nem bonyolult, így kiváló alternatívát nyújt Önnek, hogy saját maga végezze el a munkát.

 

Mit használnak a csempefugázáshoz?

A beltéri és kültéri kerámiacsempés padlók fugáinak kitöltéséhez és javításához nincs jobb, mint a fugázóhabarcs használata. Azért is kulcsfontosságú folyamat, mert megakadályozza a szennyeződések felhalmozódását és a nedvesség áteresztését a kerámiacsempés padlókon. Ezek a felületek minimális vízfelvétellel rendelkeznek, ami miatt a cement használata nem jó választás a fugázáshoz.

A Boquillex Juntas Extras Finas speciálisan gyártott megoldás a fugák vagy hézagok kitöltésére legfeljebb 3 mm szélességig minden típusú kerámiacsempe vagy falicsempe esetén. Gombaölő formulája és beépített tömítőanyagának köszönhetően a termék nagyon magas nedvesség védelemmel rendelkezik.

 

Hogyan kell kitölteni a csempék közötti hézagokat?

A kerámiafugák kitöltése fugázóanyaggal nagyon egyszerű. A következő lépések nyomonkövetése segít a feladat elvégzésében:

 1. Tisztítsa meg a felületet és a fugákat a portól és a felesleges ragasztótól.
 2. Nedvesítse be a felületet és a fugákat egy szivacs segítségével tiszta vízzel, anélkül, hogy tócsákat hagyna.
 3. Adjon 700 ml vizet egy vödörbe, majd apránként adagolja hozzá a 2 kg-os fugazsákot. Óvatosan keverje össze, hogy a por elkeveredjen a vízzel.
 4. Hagyja állni a keveréket 5 percig, hogy a termékben lévő adalékanyagok aktiválódjanak.
 5. Egy kemény szivacsos simítóval, amely a felülethez képest 45°-os dőlésszögben van megdöntve, nyomja be az anyagot a fugába.
 6. Távolítsa el a felesleget a simítóval, és 15 perc múlva törölje át a teljes felületet egy félig nedves ruhával. 
 7. Várjon 20 percet, és törölje át a felületet egy száraz rongyal, hogy a maradékot teljesen eltávolítsa.
 8. *Várjon 24 órát a gyalogos forgalommal és 4 napot a járműforgalom esetén.

 

Hogyan kell javítani a kerámiafugákat?

A kerámialapok általában hosszú évekig tökéletes állapotban maradnak. Ez azonban nem igaz a fugákra, amelyek hajlamosak gyakran romlani, különösen, ha a terület forgalma intenzív. Ez azt jelenti, hogy a fugát időről időre javítani kell, hogy a padló tökéletes állapotban maradjon.

 

A habarcsfugák javításához ezt a 3 lépést kell követni:

 1. Tisztítsa meg és/vagy kaparja le a fugákat
 2. Vigyen fel habarcsot a csempék közé  
 3. A munka végén tisztítsa meg