Értéknövelő fürdőszobai megoldások

Az elmúlt két év nagy részét otthon töltöttük a világjárvány miatt, ami azt jelentette, hogy sokan a barkácsprojektek felé fordították figyelmüket. Bár úgy tűnik, hogy a zárás már mögöttünk van, ám mára sokkal többen dolgoznak otthonról. Ezért valójában nem meglepő, hogy megszaporodtak a felújítási projektek. Az élettér javítása mellett ez egy értékes befektetés is lehet, mivel még az egyszerűbb lakásfelújítások is növelhetik az ingatlan értékét, ha úgy dönt, hogy valamikor a jövőben eladja.

A fürdőszobák gyakran olyan területek, amelyek kétségbeesetten igénylik a frissítést, és rengeteg módja van annak, hogy többet hozzon ki a jelenlegi helyiségből. Legyen szó nagy vagy kicsi fürdőszobáról, ezek a változtatások pihentetőbbé és élvezetesebbé tehetik az otthon töltött időt.  A következő ajánlások segítik, hogy fürdőszobája felújításával növelje otthona értékét. 

 

Alakítsa át fürdőszobáját vizes helyiséggé

Gyakran halljuk, hogy a meglévő fürdőszoba vizes helyiséggé alakítása hatalmas munka lesz, amely jelentős mennyiségű időt és pénzt igényel. Gondos tervezéssel és megfelelő eszközök alkalmazásával ez egy viszonylag egyszerű projekt lehet otthonában.

A rendelkezésre álló hely maximális kihasználásától kezdve a felhasználóbarátabb, akadályoktól és lépcsőfokoktól mentes tér kialakításáig a vizes helyiség lehetővé teszi, hogy a csempe- vagy kőburkolatot az egész térben folytassa, hogy elegáns és stílusos környezetet teremtsen. Ez valóban wow faktorral bírhat, rengeteg lehetőséget jelent, amelyek a telepítési folyamat során hozzáadhatók.

 

Fűtőelemek hozzáadása

A padlófűtés nem csak nagyszerű kiegészítője bármely háztartásnak, különösen a hűvös téli hónapokban, de hatalmas vonzerőt jelenthet azok számára is, akik ingatlant szeretnének vásárolni, valamint egy kis szállodai luxust és kényelmet biztosít.

Erre több megoldás is létezik, amelyek közül az egyik a Schlüter-DITRA-DITRA-HEAT-E-DUO-membrán beépítése. Ez a népszerű termék egy minden egyben megoldás a padlók vízszigetelésére és fűtésére, valamint repedésmentes felületet biztosít a csempék vagy a kőburkolat számára, köszönhetően a vízzáró tulajdonságának. Tompa hangcsillapítást és gyors felmelegedést kínál, így ideális egy háztartásban.

 

Extra tárolóhelyek polcokkal és fülkékkel

Bármilyen méretű is a fürdőszobája, a tároló mindig nagyszerű kiegészítő. Akár egy meglévő fürdőszobába szeretne utólagosan polcot szerelni, akár kreatívan, az egymáshoz illeszkedő polcok, profilok és még a lefolyófedelek használatával is, a tárolás valóban a lehető legtöbbet hozza ki a rendelkezésre álló helyből.

A tárolást gyakran figyelmen kívül hagyják, és csak akkor jönnek rá, amikor már használják a fürdőszobát, hogy egy kis tároló nagyon jól jönne. Schlüter-SHELF termékcsalád könnyen alkalmazható a kész fürdőszobához, biztosítva, hogy a vízszigetelés érintetlen maradjon, mindenféle rögzítéstől mentesen. Számos különböző stílus és kivitel közül választhat, ez az egyszerű megoldás több funkcionális helyet biztosít, miközben jól is néz ki.

Egy könnyen telepíthető, teljesen vízálló fülke bevezetése a fürdőszobába nemcsak további helyet teremt, hanem a stílushoz illeszkedő polcokkal és csempével tovább növeli az értéket. Ha igazi fókuszpontot szeretne létrehozni, a világítással feldobhatja a teret.

 

Válasszon kiváló minőségű csempéket és szegélyeket

A fürdőszobai csempék lecserélésekor érdemes kiváló minőségű termékekbe fektetni, amelyek biztosítják a hosszú élettartamot – és nem csak a csempékre kell komolyan odafigyelni. Ugyanilyen fontos a csempeprofil, amely a szabadon hagyott csempe szélét fedi. A csempe széle sérülésveszélyes, és mivel a csempe gyakran a fürdőszoba középpontja, fontos, hogy csökkentsük ezt a kockázatot.

A Schlüter-TRENDLINE profilok számos tartós, porszórt bevonatú kivitelben kaphatók, amelyek összhangban vannak a polcainkkal és lefolyófedeleinkkel, így vagy a csempéhez illeszkedik az összehangolt megjelenés érdekében, vagy kontrasztos kivitelben választja a merész megjelenés érdekében. A közelmúltban bevezettek egy matt fekete színű változatot, amely még több tervezési lehetőséget kínál. 

Érdemes szem előtt tartani, hogy minden fürdőszoba felújítási projekt, amelybe belevág, hosszú távon növeli az élettér értékét és az Ön kényelmét.