Gyakori hibák a fürdőszoba felújításakor

Hogyan kerüljük el őket?

A fürdőszoba felújítása kihívást jelentő feladat lehet, de végső soron kifizetődő; gyakran növeli az ingatlan értékét, és lehetővé teszi a lakástulajdonosok számára, hogy egy hosszú és elfoglalt nap után tökéletes pihenőhelyet biztosítsanak. Ha elkerüli ezt a hat gyakori hibát, az egész felújítási folyamat zökkenőmentesen zajlik majd, és biztosítja, hogy az újonnan felújított fürdőszobája kiállja az idő próbáját.

 

  1. Nem megfelelő vízszigetelő anyagok használata

Tudta, hogy egy átlagos zuhanyozás során majdnem 10-szer annyi vizet használnak fel, mint amennyi egy nap alatt egy m2 területre esik? Ez rávilágít a részletekre való odafigyelés fontosságára egy funkcionális, vízzáró létesítmény létrehozásában. A vízálló anyagok részben nedvszívóak, míg a vízzáró anyagok áthatolhatatlanok a vízzel szemben, ami azt jelenti, hogy az nem tud behatolni a felületre.

 

  1. A tervezés hiánya

Egyszerűen fogalmazva, a tervezés hiánya abszolút nem megoldás, ha a fürdőszoba felújításáról van szó. Lehet, hogy a rendelkezésre álló hely maximális kihasználása érdekében át szeretné helyezni a szerelvényeket, például külön kádat és zuhanykabint szeretne kialakítani ott, ahol korábban egy kád és egy zuhanyzó közötti rendszer volt. Ahhoz, hogy ez sikeres legyen, komoly figyelmet kell fordítani az elrendezésre és a vízvezetékekre, mielőtt bármit is beszerelnénk.

 

  1. Szakértővel való konzultáció elmulasztása

Talán nyilvánvalónak tűnik, de egy szerelő vagy burkoló pontosan tudja, hogyan lehet a lehető legjobban kihasználni a rendelkezésre álló helyet, és milyen anyagokat kell használni. Ha előzetes tanácsadás nélkül vág bele, az katasztrófához vezethet – gondoljon csak a vízkárokra, a repedezett csempékre, vagy akár egy olyan fürdőszobára, amelyet teljesen ki kell bontani. Ha megbeszéli igényeit és elvárásait egy szakértővel, elkerülheti ezt, és biztosíthatja, hogy a munkát jól végezze el, akár saját maga, akár a kivitelező.

 

  1. Rossz vízelvezetés

Különösen a szintbejárás esetében a vízelvezetés kulcsfontosságú. A választott zuhanyrendszer áramlási sebességének megértése diktálja a szükséges vízelvezetést, amit szintén érdemes alaposan megbeszélni egy szakértővel. Ugyanilyen fontos a szükséges esés vagy lejtés – ahhoz, hogy a víz hatékonyan elfolyjon zuhanyzás közben, enyhe lejtést kell kialakítani a lefolyó felé.

 

  1. Nem megfelelő szellőzés

A magas nedvességtartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában a jó szellőzés elengedhetetlen. Ideális esetben a fürdőszobának van egy ablaka a természetes légáramlás megteremtése érdekében. Azonban előfordulhat, hogy további alternatív lehetőségeket kell beépíteni, például egy szagelszívót. Ez biztosítja, hogy a nedvesség és a páralecsapódás elkerülhető legyen, ami létfontosságú a ház olyan területein, amelyek természetüknél fogva nedvesek és párásak.

 

  1. A tárolóhely figyelmen kívül hagyása

Bár ez is nyilvánvalónak tűnik; nagyon gyakori, hogy rádöbbensz a fürdőszobán belüli tárolóhely hiányára, amint zuhanyozol, és megpróbálsz helyet találni a samponodnak. Ezzel valószínűleg a fent említett tervezési fázisok során számolni kell előre. Akár dönthet úgy is, hogy fókuszba helyezi a tárolást például egy megvilágított fülke létrehozásával. Ha csak egy polcot szeretne a zuhanyzó területén elhelyezni, annak is rengeteg módja van, számos stílusos tárolási megoldás közül választhat.