Fa hatású járólapok felhasználása

Egy lakótérnek vagy egy közösségi térnek is meghatározó elemei a burkolatok és a felületek, hiszen ezek adják meg az alapjait az egész enteriőr karakterének is. Az, hogy milyen padlóburkolatot kell választanunk, az nagy részben azon múlik, hogy milyen igénybevételekre kell felkészülni az adott térben. Ehhez jön hozzá az esztétika és az anyagok egyedi tulajdonságai.

Napjainkra egyáltalán nem ritka, hogy egy burkolatról első ránézésre nehezen eldönthető, hogy miből készült. Léteznek már PVC burkolóanyagok kőhatású felülettel és olyan kerámia járólapok is vannak a piacon, amelyek pedig úgy néznek ki, mint egy hajópadló.

 

Parketta, ami valójában hidegburkolat

A fa hatású járólap ideális választás a lakás bármely részébe. Akár beltéren, akár kint a teraszon szép felületet kapunk az alkalmazásával. Ezzel a megoldással a természet szépségét, az otthon melegségének hangulatát kombinálhatjuk a praktikummal, hiszen mindvégig megőrzi a szépségét, időtálló, könnyen takarítható, és a karbantartása sem igényel különösebb erőfeszítést.

A gyártók minden évben újabb és újabb jó minőségű, a fára megszólalásig emlékeztető burkolólap kollekciókkal rukkolnak elő, egészen az apró parkettamintás megoldástól a hosszú szálú hajópadló méretekig, sőt vannak különleges formájúak is, például hatszög alakú lapok.

 

Fa hatású járólap a nappaliban

A nappaliba a fahatású lapokkal természetközeli, otthonos hatást érhetsz el. A lapok modern digitális technológiának köszönhetően változatos mintázatúak, méretben, színükben és felületükben is megtévesztően hasonlítanak az igazi fára, azonban sokkal strapabíróbbak, sokkal könnyebb kivitelezni, és könnyen tisztántarthatóak.

Padlófűtés esetén érdemes előnyben részesíteni a gres fahatású járólapokat a valódi fa helyett! Kivitelezni is sokkal könnyebb és a fűtés hatásfoka is összehasonlíthatatlanul jobb.

Optikailag érdemes több helyiségben is végigvinni ugyanazt a járólapot, egységes, letisztult otthonod lehet így, a fahatású járólapok többsége tökéletes erre a célra, például a nappaliból a közlekedőn át a fürdőbe is mehet ugyanaz a járólap, amit menet közben a lépcsőre is felvihetsz.

Stílusát tekintve is igen változatosak a lapok, vannak letisztult,skandináv jellegűek, aminél a lapoknak egymáshoz képest nincs tónuseltérése, illetve egészen változatos, rusztikus jellegűek, ahol szinte minden lap más színtónusú. Felületét tekintve is széles a kínálat, a selymesen simától, a frissen gyalult deszka feeingen át, az erősen bordás, csúszásmentes verzióig minden felhasználási célra találsz megfelelőt.

 

Fa hatású járólap a konyhában

Az igénybevétel szempontjából ideális választás lehet a konyhába, hiszen könnyen takarítható és az olajfoltok is feltörölhetőek róla, miközben egy valódi fapadló esetén ez nem biztos, hogy elmondható.

Ha a nappali és a konyha egybefüggően van kialakítva a mostani trendeknek megfelelően, akkor még inkább belátható a létjogosultsága ennek a padlóburkolat típusnak.

 

Fa hatású burkolatok a fürdőszobában

Léteznek olyan fa hatású járólapok, amelyek csúszásmentesek, így remek megoldást kínálnak az épített zuhanyzókba. A zuhanyzó falán végigfuttatva ideális esztétikai élményt nyújtanak.

 

Fa hatású járólapok lerakási módozatai

Kötésben, szabályos eltolással

A fahatású lapokat lerakhatjuk szabályosan eltologatva, harmados, negyedes eltolással, a nagyobb lapokat 10-20 cm eltolással is. Fontos tudni viszont, hogy a feles eltolást el kell felejteni. 60 cm-nél nagyobb lapot feles kötésben lerakni egyáltalán nem szabad, mert nagyon nem mutatna jól így.

 

Kötésben, szabálytalan eltolással

A lapokat egymáshoz képest szabálytalanul eltologatva burkoljuk le, ezáltal egy kis játékos szabálytalanságot kapunk.

 

Halszálka minta

Ez a klasszikus megoldás nagy méretű térben mutat igazán jól, és fontos, hogy sötétebb fugázó anyagot válasszunk, mint amilyen a padlólapok színe.

 

Asztal kötés minta

Ez a minta is igen népszerű. 15×60 cm-es lapból négyet egymás mellé rakva, majd a következő egységet 90 fokkal elforgatva folytatva ugyanezt elérhető ez a kötési mód. Árulnak olyan lapokat is, amelyek lerakva az asztal kötést adják ki, de négyzet alakúak.

 

Fa hatású járólapok tisztítása

A fahatású járólapok tisztántartása nagyon egyszerű. Felületüket illetően vannak egészen simák, és van néhány erősen barázdált, csúszásmentesebb változat is, azonban a mázas lapok mind jól takaríthatók, érdemes mindig az adott helyiségbe illőt választani.

AJÁNLATKÉRÉS