FAKRO története

A FAKRO egy 1991-ben Lengyelországban alapított magáncég. A vállalat a világ legdinamikusabban és leggyorsabban növekvő tetőablakgyártójává nőtte ki magát az évek során.  Mindössze 28 év alatt egy kis családi vállalkozásból a FAKRO nemzetközi vállalattá fejlődött, és a tetőablakok világpiacán a vice-leader pozíciót érte el. Legfőbb céljuk, hogy a legmagasabb és legjobb minőségű termékeket szállítsanak ügyfeleik részére igényeiknek kielégítése érdekében a világ minden táján. Ezért a legmagasabb prioritást az egészségre és biztonságra, és a termékeik környezeti hatásaira helyezik.

A FAKRO globális szereplő a tetőablakok gyártása terén. A FAKRO társalapítója és jelenlegi elnöke, Ryszard Florek akit a tetőablakgyártás lengyelországi elindításáért ismernek el. Számos országban piacvezető és világszerte a második számú vállalat a tetőablakok piacán, valamint a világpiac mintegy 15%-os részesedésével az első helyek egyikén van.

Több mint 4000 alkalmazott, 11 gyártóvállalat a világ minden táján, és 17 FAKRO forgalmazó vállalat. Kiterjedt értékesítési hálózatuk több mint 50 országban, elérhető ahol igény van a tetőablakok iránt. Számos szabadalmaztatott és számos szabadalomra bejelentett megoldás megalkozói.

 

Fakro termékválaszték

A vállalat jelentős összegeket fektet be a termékpaletta folyamatos fejlesztésébe, így nem meglepő, hogy az ügyfelek hatalmas választék között válogathatnak ízlésük szerint.

 • fa és alumínium borítású műanyag ablakok
 • különböző kialakítású és nyitású ablakok.
 • lapos tetős ablakok
 • zsaluzatok
 • automatikus vezérlés
 • tetőablakok
 • fényalagutak
 • füstszellőztetés

 

Fakro tetőablakok tartozékai:

 • redőnyök
 • pliszé redőnyök
 • belső és külső redőnyök
 • külső napellenző redőnyök
 • beépítési tartozékok
 • tetőfedő membránok és alátétek

Miután néhány évvel ezelőtt piacra dobták a tetőlétrák termékcsaládjukat, a termék mára a második helyet foglalja el a nemzetközi piacon.

Fakro vállalat küldetése

Mottójuk szerint az élet kényelmét építik a világ minden táján!  Tetőablakaik és egyéb termékeik biztonságosak, energiatakarékosak és környezetbarátok.

 

Fakro fejlesztés

Erős és stabil pozíció a világ vezető építőipari vállalatai között. A FAKRO a világ egyik legdinamikusabban és leggyorsabban fejlődő tetőablakgyártója. Ez a növekvő népszerűség annak köszönhető, hogy termékeik tartósak, funkcionálisak, biztonságosak és energiahatékonyak. Valójában kiváló minőségüknek köszönhetően az új fejlesztések szerves részévé váltak, valamint ideálisak a modern, napfényes belső terek kialakításában. A FAKRO termékek sikere akkora, hogy azok számára, akik olyan ablakokat szeretnének, amelyek javítják az életminőséget, elengedhetetlenek.

 

Fakro innováció

Biztonságos, energiatakarékos és környezetbarát termékek. A FAKRO mindig nagy hangsúlyt fektet az innovációra. Előremutató szemléletüknek köszönhetően mára Lengyelország egyik leggyorsabban növekvő vállalatává, valamint a világ leggyorsabban növekvő tetőablakgyártójává vált. E sikeres megközelítés középpontjában saját, modern kutatási és fejlesztési központjuk áll. Itt több mint száz mérnök dolgozik új termékek kifejlesztésén, és több mint száz szabadalmi bejelentéssel büszkélkedhetnek. Ez az innováció iránti elkötelezettség azt jelenti, hogy a FAKRO mint vállalat nemcsak tetőablakokat exportál a világ minden tájára, hanem a lengyel mérnökök kreatív fellegvára is. Így büszkék vagyunk arra, hogy a tetőablakok jövőjének útját egyengethetik, miközben Lengyelországot a gyártásukban világelsőnek tekintjük.

 

Fakro felelősségvállalás

Vállalati társadalmi felelősségvállalás az ügyfelek, a vállalkozók, a munkavállalók és a környezet érdekében.

A FAKRO-nál a fejlesztési stratégiák három fő területre összpontosítanak: ökológia, energiahatékonyság és az intelligens otthon fejlesztése. A melegebb otthonok megteremtése érdekében már számos piacvezető innovációt vezettek be sikeresen, mint például az automatikus légbevezető nyílászárókat, a napkollektorokat és a hőszigetelési paramétereket növelő, rendkívül energiahatékony FTT U8 Thermo tetőablakaikat. Ez utóbbi a piacon kapható összes egyrétegű üvegezésű tetőablak közül a legjobb házmelegítő tulajdonságokat kínálja. A vállalat folyamatosan bővíti a Z-Wave elektromos eszközök közötti vezeték nélküli kommunikációs rendszerrel felszerelt termékek választékát is.