Ferro története

A FERRO márka megalapítása egészen 1992-ig datálódik vissza. Az alapítók FERRO néven polgári társulásként alapították a céget Lengyelországban. Majd 2001-ben, a  tevékenység jogi formájának megváltoztatása következtében a márka közkereseti társasággá alakult át.

 

Ferro a kezdetekben

2002

A Yuhuan AMG Just Valve Co. gyártó vállalat létrehozása majd a  Ltd. létrehozására került sor Kínában.

2003-2004

A közkereseti társaság átalakulása Zakład Produkcji i Handlu Ferro Sp. z o.o. korlátolt felelősségű társasággá. A Zakład Produkcji i Handlu Ferro Sp. z o.o. átnevezése Ferro Trans Sp. z o.o.-ra és a társaság üzleti profiljának megváltoztatása szállítási szolgáltatásokra. Az olasz kazán- és radiátorgyártó megegyezés alapján kizárólagos lengyelországi képviseletének megalapítása és beolvasztása a Ferro csoportba.

2007

Ez az év szintén kisebb nagyobb változásokat hozott magával. A társaságokban lévő részesedések eladásra kerültek. A Ferro Trans Sp. z o.o. ismételten átnevezésre került Fertrans Sp. z o.o.-ra. Majd ezt követően a vállalat ismételt átalakulása  következett be, így már mint Ferro S.A. részvénytársaságként volt megtalálható.

2009

A Fondital F.I.N.V. SPA-val való együttműködésük ebben az évben meg is szünt. A leányvállalat is átnevezésre került, és a vállalat üzleti profiljának megváltoztatása is megtörtént  a csoport keleti exportpiacainak kiszolgálása érdekében: Kazahsztán, Ukrajna, Fehéroroszország, Grúzia és Oroszország.

2010

A Ferro S.A. bemutatkozott és egyszerre berobbant  a varsói tőzsdére.

2011

A cseh Novaservis vállalat felvásárlása, a Cseh Köztársaság és Szlovákia vezető szaniterberendezés-szállítója. A FERRO Csoport a szaniter- és vízvezeték-szerelvények egyik legnagyobb gyártójává vállt a közép- és kelet-közép-európai régióban. A lengyelországi szelepek piacán is vezető szerepet töltött be, és a keverők eladásában a második piaci szereplő volt az országban.

2012

A FERRO szerelvények gyártása a vállalat csehországi üzemébe került át. A szlovákiai Szenicán székhellyel újonnan alapított Novaservis FERRO SK s.r.o. vállalat a FERRO S.A. csoport részeként megkezdte tevékenységét, és a csoport termékeit forgalmazza a szlovák piacon.

 

Ferro Magyarország

2014-2015

A Novaservis FERRO Hungary Kft. megalapításra került Budapesten. A márka a termékeinek a magyar piacon történő forgalmazására kötelezte el magát. Az első európai uniós ökocímke tanúsítvány a VerdeLine víztakarékos keverőkre érkezett meg.  A márka tovább terjeszkedett így következő helyen nem volt más mint a Novaservis FERRO Bulgaria Ltd. megalapítása a bulgáriai Plovdivban, amely a csoport termékeinek a bolgár piacon történő forgalmazását jelentette.

2016

A FERRO Csoport történetének rekord értékesítési és pénzügyi eredményei születtek ebben az évben. European Water Label – a FERRO Közép-Európa első gyártójaként került be termékeivel az EWL online adatbázisába.

2017

Felújítási és bővítési projekt indul a znojmói gyártóüzemben.

 

Ferro a jövőben

2019

A csoport új stratégiája került kidolgozásra a 2019-2023-as időszakra. Valamint tovább is terjeszkedett a márka így megalapításra került a  Ferro Baltics Litvániában, valamint a Ferro Adriatica Horvátországban.