Schneider Electric

A Schneider célja, hogy mindenkit képessé tegyen arra, hogy a lehető legtöbbet hozza ki energia és erőforrásaikból, hidat képezve a haladás és a fenntarthatóság között mindenki számára. A Schneidernél ezt úgy hívják, hogy Life Is On.

 

Schneider Electric villamos energia

Hisszük, hogy az energiához és a digitális eszközökhöz való hozzáférés alapvető emberi jog. A mi generációnk tektonikus váltás előtt áll az energetikai átállás és az ipari forradalom terén, amelyet a felgyorsult digitalizáció katalizál egy elektromosabb világban. A villamos energia a leghatékonyabb és legjobb vektor a dekarbonizációhoz; a körforgásos gazdasági megközelítéssel kombinálva az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célok részeként klíma pozitív hatást terveznek elérni.

 

Schneider Electric digitális átalakulás

A digitális átalakulást a világ vezető folyamat- és energiatechnológiáinak integrálásával mozdítják elő, hogy teljes mértékben kiaknázzák az Ön vállalkozásának hatékonysági és fenntarthatósági lehetőségeit. A végponttól a felhőig tartó integrációt biztosítják, amely összekapcsolja a termékeket, vezérléseket, szoftvereket és szolgáltatásokat. Lehetővé teszik az életciklus-megoldásokat a tervezéstől és a kivitelezéstől az üzemeltetési és karbantartási fázisokig egy digitális ikertestvér segítségével. Olyan képességeket biztosítanak, amelyekkel a telephelytől a telephelyig tartó integrált vállalatirányítás alakítható. Integrált megoldásaik biztonsággal, megbízhatósággal és kiberbiztonsággal készülnek az otthonok, épületek, adatközpontok, infrastruktúra és iparágak számára.

A nyílt szabványok és a partnerségi ökoszisztémák hívei, hogy felszabadítsák egy olyan globális, innovatív közösség végtelen lehetőségeit, amely szenvedélyesen hisz egy közös értelmes cél, befogadó és felhatalmazó értékeiben.

A globális vállalatok közül ők mondhatók a leglokálisabbaknak; az Önhöz való páratlan közelségük lehetővé teszi számukra, hogy jobban megértsék, előre lássák és agilisan alkalmazkodni tudjanak, hogy minden tevékenységükben magas etikai normák mellett támogassák az Ön üzletmenetének folyamatosságát.

 

Schneider Electric története

1836

A Schneider testvérek bányákat és kovácsműhelyeket szereztek a franciaországi Le Creusot-ban, majd két évvel később létrehozták a Schneider & Cie.

1891

Miután a vállalat fegyverkezési specialistává vált, belépett a feltörekvő villamosenergia-piacra.

1919

A vállalat az Európai Ipari és Pénzügyi Unió (EIFU) révén terjeszkedni kezdett  Németországban és Kelet-Európában. Majd a második világháború után Charles Schneider vezetésével mélyreható átszervezésre került sor.

1975

A Schneider-csoport részesedést szerzett a Merlin Gerinben, az elektromos elosztó berendezések egyik vezető vállalatában.

1981-1997

A vállalat kivonult az acél- és hajóépítésből, és stratégiai felvásárlások révén elsősorban a villamos energiára összpontosított.

1999

A csoport a Lexel felvásárlásával fejlesztette a telepítés, rendszerek és vezérlés területét, és ekkor vette fel jelenlegi nevét is.

2000-2009

A szerves növekedés és az új piaci szegmensekben történő felvásárlások időszaka: UPS, mozgásszabályozás, épületautomatizálás és biztonság.

2010-től napjainkig

A Schneider Electric tovább erősíti pozícióját a szoftverek, a kritikus energiaellátás és az intelligens hálózati alkalmazások területén.