Frühwald, avagy a jövő formálása a hagyományokbó

A Frühwald csoport – több mint 90 év megélt történelemmel büszkélkedhet. Amikor Anton Frühwald 1930-ban megalapította a vállalatot, még nem is gondolta volna, hogy egy nemzetközileg működő sikermodellt hoz a világra. Hiszen, generációkkal később, utódai még mindig nagyra értékelik azokat a családi értékeket, amelyekre a vállalat története és hagyományai épülnek. Ma a hagyományos szemlélet optimálisan ötvöződik egy nemzetközi csoport professzionalizmusával – három országban, és a nagyszerű Frühwald alkalmazottak motivációjával támogatva.

 

Frühwald új mércét állít fel

Céljuk olyan innovatív prémium termékek megalkotása, amelyek inspirálnak, inspirálóak lehetnek a használóik számára. A „Frühwald” név a minőséget, az innovációt és a designt jelenti a burkolat- és födémrendszerek terén. Kiváló minőségű termékeikkel, ügyfélszolgálatukkal és magas szintű személyes tanácsadói kompetenciájukkal inspirálják ügyfeleiket. Ha szép és stílusos kültéri létesítményeket keres, úgy bizony nem érdemes  megkerülnie a Frühwald márkát.

 

Frühwald az ügyfelek szolgálatában

A kifinomult termékválaszték, amely nagy egyéni mozgástérrel teljesíti az igényes vásárlói kívánságokat, csak egy része a siker történetüknek. Az átfogó tanácsadási kompetencia, a rendkívüli szolgáltatási minőség és munkatársaik magas szintű teljesítménytudata az, ami a Frühwaldot azzá teszi, ami ma: egy nemzetközileg aktív, helyi kompetenciával rendelkező vállalatcsoport, amelyet az egyes országok helyi termelési és értékesítési struktúrái különböztetnek meg. Ügyfélszolgálatukat számos kereskedelmi partnerrel és kiadóval egészítik ki.

 

Frühwald küldetés

A Frühwald a kültéri létesítmények burkolat- és panelrendszerek minőségét, innovációját és formatervezését képviseli.

 

Frühwald víziója

Víziójuk az, hogy esztétikussá és dizájnosabbá tegyenek minden kültéri létesítményt. Hiszen véleményük szerint „amikor egy vállalati múlttal rendelkező vállalat befektet a jövőjébe, mindig vezető pozíciót szerez.”

Robert F. Holzer, Mag. Frühwald Group vezérigazgató

1930 a cég történetének kezdete. Anton Frühwald történelmet írt: Badendorfban (Stájerország) alapít egy kicsi, betongyárat. Anton Frühwald megkérdezte fiától, Friedrichtől, hogy mivel kezdjenek el foglalkozni, a 16 éves Fritz gyorsan válaszolt is a kédésre: „A Betonmaschin!” (= egy betongéppel) Így alakul a történelem, így alakult ki a vállalat. 1970-től pedig már bővítkezésekbe is kezdtek, így megkezdődött az előregyártott alkatrészek gyártása is. Új idők kezdődtek egy új logó alatt  mind a fejlesztésben és mind a modern marketingben is. 1980-tól pedig folyamatosan kezdték bővíteni a termékpalettát a burkolat, térkő és járólap üzletág beindításával – napjainkban már a házépítés minden területére kínálnak termékeket. Friedrich Frühwald új mottót ad ki, ami így hangzik:  „Von Haus aus das Beste!”. 1993-ban hazánkban, magyarországon is megkezdték a piaci lépéseket. Békéscsabán megkezdődött a termelés, elsősorban burkolókövek gyártásával. Így jött létre  a magyarországi központ központi adminisztrációval együtt. 1996-ban sor került a 2. üzem létesítése Újfehértón járdaköveket és kerti palákat kezdtek el gyártani, sikeresen és magas minőségben készültek az infrastruktúra számára készült termékek. A növekedés folyamatosan fokozódott, hiszen 1997-ben ismét bővítésre került sor, a 3. üzem a Budapest melletti Sóskúton került megépítésre. Az új telephely biztosította a budapesti agglomeráció jobb ellátását, ami megerősítette a vezető piaci pozíciójukat Magyarországon. 2006-ban piacra léptek Horvátországban – a Split melletti Dicmóban. Röviddel ezután (2008) Bukarest környékén (Románia) is vásároltak egy telket. 2017-ben

a Frühwald csoportot vásárolták meg Robert F. Holzer (vezérigazgató) által. Majd az osztrák értékesítési vállalat megalapításra került. Egy új sikertörténet kezdődhetett!

2018-2021

Folyamatos beruházások folytatódtak az új üzemekbe, így az új prémium termékek gyártása is megkezdődhetett. 2019-benInnovatív technológiákon alapuló új termékek bevezetésére került sor. 2020 nagy évforduló volt, hiszen – 90 éves lett a Frühwald. 2021-re célként az összes folyamat és szolgáltatás teljesítményének optimalizálását tűzték ki.