Felújítási vakolatok belső terek számára

A nedvességtől és a felületükön lévő sólerakódásoktól érintett falak nem csak vizuális problémát jelentenek, hanem számos komolyabb problémát is magukkal hoznak. Ez a belső bevonatok, a vakolat és a téglafalazat károsodásához vezethet. A nedvességtől károsodott épület felújításakor csak komplex felújítási intézkedések szakszerű alkalmazásával lehet tartósan száraz környezetet biztosítani, amelyeket a következő alapvető fázisokban kell elvégezni: Elsődleges felújítási intézkedések- a nedvesség okainak megszüntetése, azaz a nedvesség átjutásának korlátozása pl. a falazat föld feletti részeire (csonkolás, vegyszeres injektálás stb.). Másodlagos felújítási intézkedések- a só által érintett falazat kezelése és a vakolat felújítása – a Baumit Sanova felújító vakolatrendszerek és a megfelelő felületkezelés alkalmazása.

 

Baumit Sanova felújítási rendszerek

A felújító vakolatok magas porozitásukról és páraáteresztő képességükről, valamint alacsony folyadékfelvételükről és a só hatásával szembeni ellenállásukról ismertek. A vakolat porózus szerkezete lehetővé teszi a só visszatartását a vakolat szerkezetében, ami lehetővé teszi, hogy a vakolat felülete száraz maradjon, és ne rakódjon le só. A felújító vakolatrendszerek kellemes körülményeket teremtenek a falazat természetes száradásához.

 

Baumit Sanova felújítási rendszerek- Magas nedvesség- és sótartalmú falazathoz

Optimálisan kiegyensúlyozott rendszer trasszból és hidraulikus mészből készült alapvakolattal, amely mindenütt alkalmas, ahol cementmentes vakolatrendszerek alkalmazása szükséges. A WTA-irányelvek szerint tesztelve és felügyelve.

Munkabónusz: Ez egyrétegű vakolat. Ha finom, szemcsés megjelenést (szemcseméret 1 mm) szeretne, akkor már nincs szükség stukkóvakolat felhordására. A vakolat nagyobb épületeknél gépi úton is felhordható. A vakolat vastagsága az alkalmazástól (belső, külső) és a nedvesség és a só falazatra gyakorolt hatásának mértékétől függ.

 

Baumit Sanova L felújítási rendszer

Belső és külső falazatokhoz, mérsékelt és alacsony nedvesség- és sótartalommal. Ideális megoldás ökológiai érzékenységgel rendelkező beruházók számára: A nedvesség kezelése és a hőszigetelési jellemzők javítása, mindez egyben.

 

Baumit Sanova S felújítási rendszerek

Alacsony nedvesség- és sótartalmú falazatokhoz. Cementes vakolat nagy szilárdsággal. Alkalmas mindenütt, ahol hosszú távú védelemre van szükség a belső és külső térben, pincékben, lábazatokban és egyéb helyeken lévő, szabadon álló falszakaszoknál.

 

Belső bevonat

A felújító vakolatok megfelelő működéséhez és természetes páraáteresztő képességük megőrzéséhez fontos a megfelelő belső bevonat kiválasztása is. A Baumit KlimaColor magas páraáteresztő képességű, tartósítószer, oldószer és szagmentes vízüveg belső festéket ajánljuk.