Hogyan válasszuk ki a belső vakolatot

A megfelelő vakolat kiválasztása pozitívan növelheti a falazat értékét, költségeket takaríthat meg, minimalizálhatja a munkaerőigényt, és megelőzheti a hibák előfordulását az építés élettartama alatt. A legmegfelelőbb vakolatrendszerre való javaslattétel a vakolattal szemben támasztott összes követelmény ismeretét jelenti.

Milyen aljzatot fogok vakolni? Tégla, pórusbeton, régi falazat stb. Milyen végső megjelenést szeretnék elérni a vakolattal? Teljesen sima mázas felületet szeretnék, kiegyenlítettet, szemcséset, strukturáltat? Milyen környezetem van? Közös lakóterületek, fokozott páratartalmú helyiségek, igénybevett területek stb.

 

Téglafalazás

A megfelelő működés érdekében a téglafalazatot össze kell hangolni a megfelelő vakolat kiválasztásával. Síkosságtól és típustól függően a téglafalazatot egyrétegű vagy többrétegű vakolatrendszerrel lehet vakolni. A vakolat kiválasztása függ a felület kívánt megjelenésétől, a környezet típusától, az aljzat jellegétől és a vakolat funkcionalitására vonatkozó követelményektől is.

 

Porózus falazat

A porózus falazókövek természetes alapanyagokból készülnek. Ezek precíz falazóelemek, könnyűek, nagy páraáteresztő képességgel. A precíz falazóelemek lehetővé teszik vékony rétegű vakolatok alkalmazását is a vakoláshoz. Ezeknek a vakolatoknak a vastagsága a belső térben kb. 6 mm-től kezdődik.

 

Beton aljzat

A beton a leggyakrabban használt építőanyagok közé tartozik. Elsősorban tartószerkezetek, karnisok, kötőgerendák, pillérek, mennyezetlemezek, alapozások, betontömbök stb. építésére használják. A beton aljzatra a vakolatrendszerek széles választéka létezik, akár kézzel, akár géppel felhordott vakolatokról van szó, amelyek több rétegből, vékony vakolatokból vagy esztrichekből állnak.

 

Cement-fa anyagok

Jelenleg számos alternatív falazóegység létezik. Az egyik ilyen a faforgács alapon készült ökológiai anyag. Építőelemek (pl. DUrisol) vagy szendvicspanelek építőlemezekkel (pl. Velox) lehetnek érintettek.

 

Magas hőszigetelő falazat

A nagyon jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező falazóelemek más építési és fizikai paraméterekkel rendelkeznek, mint a hagyományos téglák, és vakolásukra különös figyelmet kell fordítani, mégpedig a teljes folyamat során a vakolat kiválasztásától, a vakolatrendszer összeállításán át a részletek pontos megoldásaig.

 

Mészhomokos tégla

A kiváló akusztikai tulajdonságokkal és nagy akkumulációs képességekkel rendelkező ökológiai anyag lehetővé teszi a vakolatok széles választékának használatát. Különösen a Klima vakolatokat ajánljuk a belső tér jobb klímaszabályozásához.

 

Baumit történelem

Ami 1810-ben egy mészégető kemencével kezdődött, Európa egyik legsikeresebb építőanyag márkájává fejlődött. 1988-ban két osztrák építőanyag-gyártó cég együttműködésével megpecsételődött a Baumit márka megteremtése.

A Baumitnál minőséggel és innovációval építkezünk a szép, energiatakarékos és egészséges otthonok megteremtése iránti elkötelezettségünk részeként. A 100 éves hagyományokra épülő, gyakorlatias, felelősségteljes, szolgáltatásorientált és előremutató értékeink sikerünk alapját képezik.