Revco – Exterior kerületi falfesték

 • Mat falfesték,
 • gyárban előkevert,
 • diszperziós kötőanyagot tartalmaz,
 • pigmenteket tartalmaz,
 • töltőanyagot és tulajdonságjavító adalékanyagokat tartalmaz,
 • jó fedőképességgel rendelkezik,
 • kiemelkedő kopásállósággal rendelkezik,
 • a VARIO színskála színeiben kapható.

 

Alkalmazási terület

Az EXTERIOR kültéri falfestékek alkalmasak új és régi épületek kültéri vakolt, kitöltött, beton, azbesztcement és tégla felületeinek bevonására, valamint lábazatok átfestésére. Bevonata esztétikus, könnyen tisztítható. Nem akadályozza a fal természetes szellőzését.

 

Az aljzat jellemzői

Az aljzatnak por- és szennyeződésmentesnek, valamint mozgástól és zsugorodástól mentesnek kell lennie. Vakolt felület és betonfal esetén az aljzatnak szilárdnak kell lennie. Régi felületek esetén távolítsa el a laza, sérült rétegeket és festékmaradványokat, valamint kaparja ki a nagyobb repedéseket. A felületi hibákat javítsa ki cementhabarccsal, a repedéseken és az eltérő anyagú hézagokon használjon átfedő erősítő sávokat. Ügyeljen arra, hogy a kijavított részek szerkezete megegyezzen a meglévő felület szerkezetével.

 

A  előkészítése

A meszelt vagy nedvszívó aljzaton (pl. régi vakolat, porózus beton, kőporos felület vagy perlit alapvakolat, javított alapvakolat) festés előtt REVCO PRIMER fali impregnálószert kell használni. Távolítsa el a felületről a korábbi művelet vagy más okból keletkezett port. A falfestéket a felhordás megkezdése előtt lassan forgó fúrógépre erősített pengékkel keverje fel.

 

Felhordás

Eszközök: ecset, henger vagy szórópisztoly. Felhordás: Ügyeljen az anyag egyenletes eloszlatására! Sötétebb színek (B2 jelzésű vödrök) esetén a megfelelő fedés elérése érdekében vízszintes és függőleges hengerlést is szükséges végezni.

 

Műszaki adatok

Szükséges mennyiség: Különösebb nedvszívó képességgel nem rendelkező egyenletes aljzat esetén: 9 – 10 m2/l ajánlott egy rétegben történő ritkítással. Egyenetlen szerkezetű, nagy nedvszívó képességű felület esetén: 5-7 m2/l ajánlott egy rétegben történő ritkítással.

Az EXTERIOR kültéri falfesték fedőképessége az aljzattól függ, normál körülmények között két réteg használata ajánlott. A hígítás növelése általában csökkenti a fedőképességet, valamint a tapadást és a kopásállóságot.  A durva felületeknél szükséges mennyiséget a helyszínen kell ellenőrizni. A szükséges mennyiségek tekintetében nem tudunk felelősséget vállalni. Ha erős színek esetén a régi és az új szín közötti különbség jelentős, akkor három rétegben történő felhordás válhat szükségessé, ami növeli a szükséges mennyiséget.

Hígítás: Max. 5 % vízzel, granulálás vagy csapadékképződés nélkül.

Színezés: A VARIO színskála színeiben gyárilag előkeverve, illetve egyedi igény szerint univerzális színezőpasztákkal. Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérsékletének +5 °C és +25 °C között kell lennie. Ne alkalmazza az anyagot szélsőséges időjárási körülmények között, például erős napsütésben, esőzéskor, fagyponton és erős szélben, mert az ilyen körülmények a száradási és felhordási időszak alatt repedésekhez vezethetnek.

Teljes száradási idő: 6 óra 

A megadott értékek 20 °C hőmérsékleten és 42 %-os relatív páratartalom mellett érvényesek. A felhordási és száradási idő jelentősen hosszabb lehet, ha az időjárás megváltozik (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom).

Átfedési időköz: min. 12 óra.

Tisztítás: Finom sörtéjű kefével és vízzel tisztítható. Kerülje a mosó- és tisztítószerek használatát. A szerszámokat és cseppeket a felhordás után azonnal vízzel kell megtisztítani.

 • Tárolás: Egy évig eredeti csomagolásban, fagymentes helyen. Használat után gondosan zárja le a vödröt.
 • Fajlagos sűrűség: 1,60 kg/l
 • Sűrűség (20 °C-on): 1,55 g/cm3
 • Nem illékony rész: 65 % (m/m) (105 °C-on, 3 óra)
 • Csomagolás: 2,5 l, 10 l
 • Tűzveszélyességi osztály: Nem gyúlékony. Az E tűzveszélyességi osztályba tartozik
 • Engedély: Kermi 2007/00049-1

 

Fontos

A szárítás során a szert védeni kell a közvetlen napfénytől, huzattól, fagytól, csapadéktól és 30°C feletti hőmérséklettől. Alkalmazás előtt olvassa el a vödrön lévő címkét és a szer műszaki adatait. Műszaki specifikációnk abból indul ki, hogy termékeinket képzett szakemberek használják. A terméket és a tájékoztatót a legújabb tapasztalataink és ismereteink alapján készítettük el, de ez nem mentesíti a felhasználót az előzetes gyakorlati tesztek és színellenőrzések elvégzése alól. Az alkalmazás megkezdése után a színnel kapcsolatos reklamáció nem fogadható el. A mintaanyagokon feltüntetett színek csak tájékoztató jellegűek; az alkalmazási és időjárási körülmények közötti különbségek miatt a teljes színmegfelelés nem garantálható. Kerülje a bőrrel és szemmel való érintkezést; érintkezés esetén alaposan öblítse le vízzel, és szükség esetén forduljon orvoshoz.