Hőszigeteléssel a bolygóért

Hőszigeteléssel a bolygóért

Magyarországon a háztartások tevékenysége miatt évente fejenként 6,6 tonna üvegházhatású gáz kerül kibocsátásra, ebből több tonna szén-dioxid kerül a légkörbe, melynek nagy része a fűtő és tüzelőanyag elégetés során keletkezik. Napjaink egyik legfontosabb kérdése a klímaváltozás, ezért érdemes tanulmányozni, mit tehetünk ökológiai lábnyomunk csökkentése érdekében. A  megfelelően megtervezett és megépített szigetelőanyagok hozzájárulnak a folyamatos és aktív  környezetvédelemhez. Világunk folyamatosan fejlődik, amivel nekünk is tartanunk kell a lépést. A fejlődésnek azonban nemcsak pozitív hatásai vannak, hanem a környezetre és az emberiség egészére nézve kedvezőtlen tényezőkkel is szembesülhetünk. Egyik égető probléma napjainkban a szén-dioxid kibocsátás. A hőpazarlás igenis megfékezhető, ezzel a környezetünket is védve, hogy ezt elérjük elegendő egy megfelelő első lépésként egy jó minőségű hőszigetelés. Amennyiben jó a hőszigetelés kevesebbet kell fűteni, ezáltal pedig a szén-dioxid kibocsátás is csökken. Emellett az energiahatékonyságnak köszönhetően, a havi számlák  is jóval kedvezőbbek lesznek.

 

Klímavédelem és megtakarítás

Amennyiben minőségi hőszigeteléssel rendelkezünk az nyáron falainkat hűvösen, télen pedig melegen tartja.  A megfelelően tervezett és kivitelezett hőszigetelés az  aktív környezetvédelem egyik fajtája. Ezért is érdemes, olyan hőszigetelő rendszer mellett dönteni ami egyszerre energiát takarít meg és védi a környezetünket is.

 

Fenntartható otthon 

Az elsődleges cél, hogy otthonunkban megteremtsük a megfelelő lakóklímát. Ilyenkor fontos a komfort érzetünket is szem előtt tartani, az átlag hőmérséklet otthonunkban ideális esetben 19-22 fok között mozog, persze ez igény szerint változhat. A globális felmelegedés egyik oka, hogy hatalmas a Co2 kibocsátása az egész világnak. Manapság már számtalan lehetőség van arra, hogy az energiafelhasználást csökkentsük vagy hogy megújuló energiát használjunk például napelemek segítségével. Akik ilyen energiatakarékossági beruházáson gondolkodnak, könnyen támogatásokhoz is juthatnak, hiszen egyre több jelentősebb támogatást lehet megpályázni az ilyesfajta felújításokra.

 

A hőszigetelést ne belülről 

A hőszigetelés beépítését csakis kívülről ajánlják a szakemberek, hiszen a legtöbb pozitív hatását csak akkor tudja kiváltani, akkor tudjuk hasznosítani. Ilyen esetben tudja kiváltani a hőtároló képességét, valamint véd és megakadályozza a hőhidak kialakulást is otthonunkban.