Jön a grillszezon!

Kerti tűzrakó építése otthon – Caesar falazott elemekkel

Szeret grillezni, főzni vagy élvezni a nyarat a szabadban? Szívesen tölti szabadidejét a szabadban? Gyakran fogad vendégeket, vagy szívesen főz a családdal nyílt tűz mellett? Akkor szüksége van egy tűzrakóhelyre a kertjében. Nézze meg az alábbi kerti tűzrakóhely ötletet!

 

Mit szeret jobban: grillezni, sütni vagy főzni?

Nem kell választania! A Frühwald Caesar kerti tűzrakóhely mindhárom funkcióra megoldást kínál. Emellett gyönyörű és divatos dizájneleme is lehet kertjének.

A kerti kandalló biztonságos helyet biztosít a szabadtéri grillezéshez. Amennyiben jól van kialakítva, szalonnasütésre, főzésre és grillezésre is használhatja. Akár meg is építheti, az alábbiakban megmutatjuk, hogyan.

 

Kerti tűzrakó építése házilag

Gondosan válassza ki az ideális helyszínt, majd határozza meg az alap pontos helyét! Tűzrakóhelyünk 95 cm széles, 124 cm hosszú és 50 cm magas. Az alaphoz 30 cm mélyre ássunk le!

Töltse fel 15 cm-nyire kaviccsal, majd tömörítés után 15 cm-es betonréteggel, amit betonrúddal megerősíthet! Az alapbeton tűzállóságát vízüveg hozzáadásával biztosíthatja.

Miután a beton megszilárdult, elkezdheti a falazást. Használjon falazóhabarcsot a Frühwald Caesar falazóblokkok rögzítéséhez. Az 1 cm vastagságú fal megfelelő stabilitást biztosít, és jól illeszkedik az antik kőhöz.

Ha grillezni is szeretne, a méretre vágott laposvasakat a Caesar falazóblokkok 6. sora után min. 4 ponton helyezze el, és fújja le tűzálló festékkel! Ezután helyezze rá a grillrácsot vagy grilltálcát.

Az egyedi, különleges hatás érdekében választhat 2 db, egymáshoz illő színű Caesar falazóelemet is, amelyeket tetszés szerint kombinálhat. A tűzállóság és tartósság érdekében javasoljuk, hogy a tűzrakóhely falát belülről téglákkal vagy lapokkal bélelje ki.

Helyezze be az állványt az öntöttvas csőbe, és helyezze rá a bográcsot.

Miután kiszáradt, felavathatja tűzrakóhelyét a kertben. A családdal vagy a barátokkal szalonnát süthet, megsütheti kedvenc grillételét, vagy grillezhet a grillrácson vagy grillsütőn!

 

Szükséges alapanyagok:

soronként 14 darab Caesar tégla.

40 darab -3 cm vastagságú tégla

4 zsák falazóhabarcs

3 zsák tűzálló tégla

¼ m3 zúzott kő

¼ m3 beton

1,5 m2 megerősítő háló

zsaluzóanyag

 

A rácshoz

öntöttvas grilltálca

4 db 20 cm hosszú lapos vasaló

20 db 4 x 20 darab kachelemaille rúd

 

A főzési funkcióhoz:

sütőrács

főzőedény

 

A Caesar falazóelem tökéletes választás a kerti tűzrakóhely építéséhez.

A kerti tűzrakóhely körüli területet boríthatja kaviccsal, de sokkal elegánsabb és tartósabb megoldás, ha térkő burkolatot választ.

Most már csak annyi a dolga, hogy megvásárolja a kedvenc grillező vagy bográcsozó alapanyagait, és meghívja a vendégeit!