A kertépítés eszközei

Kertépítés

A kertépítésbe belevágni nagy kihívás mindenki számára, de egy kis tervezéssel olyan kertet álmodhatunk meg magunknak, ahol szívesen töltjük majd a szabadidőnket a családdal.

A kertben mindig van mit csinálni. Ültetünk, metszünk, locsolunk, gyomlálunk. Ez a munka a kertészkedés maga. A folyamat pedig már önmagában nagyszerű. Fokozatosan láthatjuk fáradozásaink eredményét, kitapasztalhatjuk, mely növényeknek van helye a kertünkben és melyek azok, amelyektől meg kell szabadulnunk, hogy valami mással helyettesítsük őket. Ezek az állandó feladatok adják a kertészkedés lényegét, örömét.

A kerti munkák esetében megkerülhetetlen a kétkezi munka. Elsősorban arra törekedjünk, hogy a célnak megfelelő szerszámokkal dolgozzunk. Elengedhetetlenül fontos, hogy jó minőségű eszközöket szerezzünk be, mert ezekkel megfelelően tudjuk gondozni a kertet, és általában hosszabb az élettartamuk is.

 

A kertépítés legfontosabb szerszámai

A kertészkedés egyszerűbb és élvezetesebb, ha folyamatosan rendelkezésünkre állnak a megfelelő szerszámok és kerti gépek. Vannak olyan alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak egy valamirevaló hobbikertész szerszámos kamrájából, de a legtöbb szerszámot menet közben is ráérünk megvenni, amikor már szereztünk némi tapasztalatot a kertépítésben és pontosan tudjuk, hogy mire van szükségünk nekünk és a kertnek. Ha már vannak kedvenc, sokszor használt szerszámaink, azokra érdemes rászánni a pénzt, hogy kényelmes, időtálló eszközöket tudjunk a magunkénak.

Kézi eszközként beszerezhetjük a következőket: ásó, kapa, ásóvilla, csákány, kultivátor, gereblye, metszőolló, talicska, védőkesztyű. A sor természetesen a végtelenségig folytatható, attól függően, hogy milyen kiegészítő műveletekre lesz szükségünk. Ilyen lehet például a növényszaporítás, az ágyásépítés, a kerti utak kijelölése, a faültetés vagy akár a fűszernövények gondozása.

A növények, a termőföld, a kaszálék vagy akár a kerti utak szegélyköveinek szállítása is egy külön feladat. Érdemes a talicska mellett egy jól használható molnárkocsit is beszereznünk a feladatokra.

 

A kertépítés segédanyagai

Kertépítés során számos olyan kiegészítőre szükség van, amely hol a felszínen, hol a felszín alatt segíti a gyönyörű kert kialakítását. Ilyenek a gyepszegély, a gyeprács, a tömlők, a szivattyú, a különböző típusú trágyák és tápanyagok, a takaróhálók, a vakondhálók, a karók és a támasztók, a kerítéselemek és borítások, a védőfóliák, a fűmagok és a geotextíliák, Polyrattan erkélyburkolat.

 

A kertépítés eredménye

A rohanó hétköznapok után mindenkinek jól esik családja és barátai körében megpihenni, amelyhez tökéletes megoldást kínál egy szépen rendben tartott kert. A házhoz tartozó szabad területek gazdag lehetőséget kínálnak egy szemet gyönyörködtető kert megteremtéséhez, melynek csupán képzeletünk szabhat határt. Füvesítés, dísznövények telepítése, sziklakertek és kerti tó kivitelezése, megbízható öntözőrendszer kialakítása, valamint számos funkcionális megoldás is kivitelezhető, például kerti sütő kialakítása vagy akár egy pavilon megépítése. Verto ágyásszegély

Elképzeléseink megvalósításához gazdaságos és praktikus megoldást jelent profi kertépítő szakemberek segítségét és szolgáltatásait igénybe venni. Az ő szaktudásuknak és tapasztalataiknak, valamint további dekoratív ötleteiknek köszönhetően minden álmunkat valóra válthatják.