Kerti ötletek az újrahasznosítás jegyében

A nyár beköszöntével itt az ideje, hogy a kert is jól nézzen ki, rendben legyen tartva. Ahelyett, hogy sokat költene új bútorokra és dekorációra, próbálja ki, milyen érzés, ha régi tárgyai újjászületnek. Hazánkban is egyre népszerűbb az upcycling, mely az a folyamat, amikor talált vagy használaton kívüli tárgyakból valami újat és csodálatosat hozunk létre – a szemetet kincsekké változtatjuk. 

Íme néhány top ötletünk, amelyekkel átalakíthatod a külső teret anélkül, hogy sokat kellene rá költened: 

 

Kaspó csillárból

A csillárból készült kaspó remekül mutat bármelyik verandán vagy teraszon. Fogjon egy régi, felfelé néző karos csillárt, távolítsa el az összes vezetéket vagy árnyékolót, és fényesítse. Használjon hatszögletű anyákat, hogy sík felületet hozzon létre a csillár minden karján belül – a hatszögletű anyák mérete meglehetősen szabványosi. Ezután Gorilla Glue Epoxy segítségével ragassza a csészealjakat mindegyik karra és rögzítse. Miután megszáradt, epoxival rögzítse a növénycserepeket a csészealjakhoz. 

Tipp: ne epoxizzuk a növénycserepek teljes kerületét, mivel azt szeretnénk, hogy a víz le tudjon folyni.

 

Fiókos növénytartók a verandán

Használjon régi fiókokat egy furcsa és mókás növénytartó létrehozásához. Régi komódfiókok viszonylag könnyen beszerezhetők különböző méretekben és fafajtákban. Ha nincs otthon, akkor viszonylag olcsón szerezhet egyet. 

Egyszerűen ragassza a lábakat a fiók mind a négy sarkához Gorilla fa ragasztóval. Ezután helyezzen egy nehéz tárgyat a tetejére vagy szorítsa a helyére.

 

Hamutartóból madárfürdő

Keressünk egy régi hamutálat; az üveg ideális. Szüksége lesz egy darab fémcsőre is – lehet, hogy van néhány darab a ház körül, de ha nincs, akkor bármelyik barkácsáruházban olcsón beszerezhetsz egyet. 

Gorilla epoxi segítségével rögzítse a hamutartót a lapított véghez, és hagyja, hogy megszilárduljon.

Már csak annyi van hátra, hogy találjon egy szép helyet a kertben, ahol a madarak összegyűlhetnek, és egyenesen a földbe illesztheti.

   

Gumiabroncsból kerti láda

Egy régi asztal lábait adja hozzá egy gumiabroncshoz, hogy egy virágládát alkosson újragondolt formában. 

Hozzon létre egy alapot a gumiabroncs számára úgy, hogy 4 egyenlő hosszúságú fadeszkát szögel össze, hogy négyzet alakú keretet alkosson; jó ötlet lehet, ha Gorilla Glue Original ragasztóval megerősíti. Ezután a Gorilla Wood Glue ragasztóval rögzítse a lábakat a fa négyzet négy sarkához – minél stabilabbak a lábak, annál jobb. Bélelje ki a gumiabroncsot hálós anyaggal, hogy a növénytartónak olyan alja legyen, amely biztosítja a vízelvezetést. Ezután helyezze a fa szerkezet tetejére. Ha elkészült a virágláda, csak töltse meg földdel, és ültesse el a virágokat. 

 

Kerti gombák

Szüksége lesz 2-3 terrakotta cserépre, 2-3 terrakotta vízelvezető tányérra, festékre, ecsetekre, spray-s tömítőre és Gorilla Glue Clearre. A tányérok lesznek a gombák tetején, a felborított cserepek pedig az alapok. 

Fesse le a cserepeket és a tányérokat tetszés szerint, és fújja be a tömítőanyaggal. Ezután a tiszta ragasztóval rögzítse a tányérokat a gombák szárához. Miután a ragasztó megszilárdult, már csak meg kell találnia a tökéletes helyet, ahol elhelyezheti új kerti díszeit.