Vintage fali fogas készítése régi ajtóból

A vintage még mindig divatos hazánkban. Egy fali fogas készítésével további tárolási lehetőségek nyilnak meg a szobában. Ha nincs ötlete, mire használja fel régi ajtóját vagy felújítaná a meglévő ajtót és további helyet keres a dolgok felakasztására, akkor az alábbi kreatív ötletünk minden kívánságának megfelel. Készítsen ajtajára vintage fali fogast pár eszköz segítségével.

 

Szüksége lesz:

  • Fa festékre
  • Fatiplire
  • Pattex One For All univerzális tubus ragasztó
  • Csiszolópapírra
  • Lapos ecsetre
  • Fűrészre
  • Csavarhúzóra

 

Elsőként alaposan csiszolja át a meglévő ajtót, hogy lejöjjön róla a régi festék és sima felületet kapjon. A csiszolás után tisztítsa meg az ajtót a szennyeződésektől és a csiszolás után visszamaradt finom portól. 

 

Második lépésként fesse le a kiválasztott színűre az ajtót. Ehhez használjon akrilfestéket (az első réteghez hígítsa a festéket vízzel 1:1 arányban, majd a felületet hígítatlan festékkel fesse le további 2-3 rétegben) vagy színes lakkot.

 

Harmadik teendőként vágjon különböző méretű (4-10 cm átmérőjű) korongokat a bútorlapból, és csiszolja le a széleket csiszolópapírral. Ezután vágjon ki kb. 3 cm átmérőjű köröket, és ragassza őket a nagyobb körök aljára. Miután a ragasztó megszilárdult, fúrjon lyukakat a kisebb körök közepébe. A nagyobb körök felületét fesse be szürke és fekete akrilfestékkel.

 

A negyedik lépéshez érkezve fúrjon az ajtóba tipli nagyságú lyukakat, attól függően, hogy hová szeretné elhelyezni a fogasokat.

 

Végül nyomjon ragasztót a lyukakba, és helyezze fel a tipliket. Ezzel el is készült újjávarázsolt ajtaja, mely ezentúl plusz tárolási funkcióval is bír. Helyezhet rá kabátokat, táskákat, kiegészítőket.