Kiszakadt zsanér javítása ragasztóval

A sok használattól a bútorlapok és a zsanér csatlakozása könnyen elhasználódhat, kikophat és ez a szekrény meghibásodásához és használhatatlanságához vezethet. Bútorlapból kirepedt zsanér javítása elsőre összetett és komplikált feladatnak tűnhet. Ez egy gyakori probléma, ám a bútorlap és a zsanér visszarögzítése is könnyedén lehetséges Pattex Repair Expressz ragasztóval.

 

Milyen eszközök szükségesek a szereléshez?

  • Csavarhúzó
  • Fúrógép
  • Pattex Repair Express ragasztó
  • Csiszolópapír
  • Festék az érintett terület festéséhez

 

Elsőként szerelje le a bútorlap ajtaját, hogy könnyebben hozzáférhessen az érintett területhez. Ha ezzel megvan, csavarhúzóval távolítsa el a mozgó alkatrészeket. Vegye le a zsanér maradék elemeit és tisztítsa meg a lyukat.

 

Ezt követően készítse elő a Pattex Repair Express ragasztót. Nyomjon ki belőle egy darabot és gyúrja össze a kezében, mint a gyurmát. Ha megfelelő állagúra gyúrta, akkor nyomja be a sérült részbe és töltse ki vele a lyukat.

 

Várjon 15 percet, hogy teljesen megszilárduljon a gyurma, majd csiszolja simára. Ezt követően tetszés szerint lefestheti a bútorlaphoz illeszkedő színre.

 

Ha megszáradt a festék is, fúrjon lyukat a csavarnak, amely később a zsanért fogja tartani. A ragasztó fúrható, így megszilárdulás és szükség esetén történt lefestés után nyugodtan fúrhatja. Ha a csavart még hajlítható állapotban beleforgatja a ragasztóba, még biztosabban rögzítheti.

 

Csavarozza vissza a zsanért a helyére. Ha ezzel megvan, helyezze vissza az ajtót, és el is készült a bútorlap felújításával!