Legyen az kerti szivattyú, házi vízmű vagy búvárszivattyú – nálunk mindenből a legjobbat találja

Legyen az kerti szivattyú, házi vízmű vagy búvárszivattyú – nálunk mindenből a legjobbat találja

Legyen az kerti szivattyú, házi vízmű vagy búvárszivattyú – nálunk mindenből a legjobbat találja

Különböző szivattyúkat ajánlunk a víz házba vagy kertbe vezetéséhez. Kényelmesen öntözhet a kertben az esővízgyűjtő tartályból származó vízzel, de éppúgy használhatja az esővizet a mosógépbe vagy a WC öblítésére. Hogy melyik szivattyú felel meg legjobban az igényeknek?

Az AL-KO szivattyúi három alkalmazási területre csoportosíthatók:

  • Öntözőszivattyúk, pl. öntözésre vagy kerti zuhanyhoz
  • Vízmentesítők, pl. kerti tó kiszivattyúzására
  • Háztartási szivattyúk, pl. mosógép üzemeltetéséhez

Öntözés

Ha szivattyúval szeretné öntözni a kertet, a kerti szivattyú jelenti a megfelelő eszközt. Általában két kategóriára osztják a kerti szivattyúkat: úgynevezett Jet szivattyúk és a többfokozatú szivattyúk csoportjára. A Jet szivattyúk belső részében futókerék helyezkedik el. A kerék mozgása a beszívott vizet a burkolat szélére centrifugálja, ezáltal nyomás keletkezik. A többfokozatú szivattyúk egymás mögött elhelyezkedő, több futókerékkel rendelkeznek, amelyek a nyomást lépésben, ezáltal lényegesen halkabban hozzák létre, ami a kellemes, csendes üzemelésen vehető észre. A kerti szivattyúk nagyobb nyomással működnek, mint a búvárszivattyúk, ami pl. a pázsitöntözők működéséhez szükséges.

Az AL-KO kerti szivattyúk háza rozsdamentes INOX nemesacélból vagy üvegszál erősítésű műanyagból készül. Így különlegesen erős, tartós élettartamú a szivattyú. A csatlakozó csavarokban lévő sárgaréz betétek stabil csatlakozást biztosítanak a kereskedelemben kapható G1“ menetekhez. Ezen kívül a Premium- és a Comfort-modellek beépített szárazfutás elleni védelemmel rendelkeznek. A szárazfutás elleni védelem automatikusan lekapcsolja a szivattyút, ha nem szív vizet, így megakadályozza a berendezés megrongálódását.

Víztelenítés

A kerti tó, a kerti medence, de akár a pince kiszivattyúzására is a búvárszivattyú alkalmas. A búvárszivattyút tiszta és piszkos vízben, többféle víz alatti feladat elvégzésére tervezték.
A búvárszivattyúknak három csoportja van: tisztavíz szivattyúk, szennyvízszivattyúk és búvár-nyomószivattyúk. A búvárszivattyúk rövid időn belül képesek nagy mennyiségű vizet szállítani. A tisztavíz szivattyúk – amint nevük is jelzi – csak tiszta vízben használhatók. A vízben előforduló részecskék mérete nem haladhatja meg a 2-3 mm-t. A szennyvízszivattyúk max. 30 mm méretű, vízben előforduló részecskéket is képesek szállítani. Különleges alkalmazásra valók a nemesacél kivitelű szennyvízszivattyúk. Az AL-KO DRAIN 20000 HD modell akár 5 % lebegő részecskét és akár 38 mm szemcseméretű részecskéket tartalmazó, erősen szennyezett vízhez is alkalmas. Ezért ideális elöntött építési gödrök vagy árvízzel elöntött helyiségek kiszivattyúzására, vízmentesítésére.

Az AL-KO a tisztavíz- és szennyvízszivattyúk mellett olyan búvárszivattyúkat is kínál, amelyek tiszta- és szennyvizet egyaránt képesek szállítani. A kombinált, univerzális búvárszivattyú lába egyszerűen és gyorsan beállítható a szükséges szívómagasságra. Egyetlen kézmozdulattal, szerszám nélkül átállítható a búvárszivattyú lapos szívásról szennyvízüzemre. Az ilyen a szivattyúkat szabadalom védi.

A tisztavíz szivattyúk és a kombinált, univerzális búvárszivattyúk is rendelkeznek lapos szívó funkcióval. Ezáltal akár 3 mm átmérőjű folyadékmaradványokat is képesek felszívni.

Ahhoz, hogy nagy mélységből, erősen tudja szívni a vizet, használjon búvár-nyomószivattyút vagy mélykút szivattyút. Az ilyen szivattyúk több fokozatú szivattyú hajtóművel rendelkeznek, így ideálisan használhatók többféle öntözőrendszer üzemeltetésére is. A víz legfeljebb 60 m mélységből szállítására mélykút szivattyút ajánlunk.

Házi vízellátás

Az esővíz háztartási használatára szolgál a házi vízmű. A házi vízmű ugyanúgy működik, mint a Jet szivattyú, azonban össze van kapcsolva egy nyomótartállyal. A tartály lehetővé teszi a készülék automata be- és kikapcsolását annak függvényében, hogy használják-e a vizet vagy nem. A házi vízautomata ugyanígy működik, azonban nincs nyomótartálya. A nyomás szabályozása elektronikus.

Szempontok, amelyeket vásárláskor feltétlenül figyelembe kell venni

  • Szállítási magasság: A szállítási magasság a szivattyú és a víz kifolyása közötti magassági különbség.
  • Szállított mennyiség: Körülbelül milyen mennyiségű vizet kell szállítani?
  • Szívómagasság: A szívómagasság a víz felszíne és a víz szivattyúba lépése közötti különbség.
  • Szemcseméret (szennyvízszivattyúkhoz lényeges): A szemcseméret határozza meg, hogy mekkora szennyező részecskéket képes a szivattyú szállítani.
  • Szállítási hőmérséklet: Ha túl forró a szivattyún áthaladó folyadék, megrongálódhatnak az alkatrészek.

Jöjjön el barkácsáruházainkba és tüzéptelepeinkre ismerje meg termékeinket!