Magaságyás építése otthon

3+1 előny, hogy miért jó a magaságyás. Tippek, ötletek, tervek, anyagszükséglet-számítás

 

Először is, a kertészkedés, a virágágyás vagy a fűszerkert karbantartása sokkal kényelmesebb lesz, mivel a magaságyás magassága optimalizálható. A talaj összetételét is megfelelően alakíthatja és rétegezheti, hogy növényei egészségesek és dúsak legyenek. Ne felejtsük el, hogy a megfelelő anyagokból építve trendi dizájnelem is lehet a kertjében. A hab a tortán, hogy kis helyen is megépíthető, ha nincs nagy kertje, segít a virágok és a növények elkülönítésében is.

Ha úgy dönt, hogy belevág, és magaságyást épít, íme néhány hasznos tanács a tervezéshez és az építéshez:

 

Tervezés, az anyagszükséglet kiszámítása és javaslatok a rétegezéshez:

Tekintse meg javaslatainkat az optimális méretekre és a megfelelő anyagigényre, valamint a megfelelő rétegezési technikákra vonatkozóan!

 

Tervezési iránymutatások:

Ha van kertje, valószínűleg elgondolkodott már azon, hogy mit tehetne azért, hogy divatossá tegye. Talán azon tűnődik, hogyan lehet szétválasztani a virágokat és a fűszernövényeket? Mindezt anélkül, hogy le kellene hajolnia. A megoldás: egy magaságyás. Gyere és nézd meg Frühwald tippjeit, és építsd meg a sajátodat!

 

Az első lépés a tervezés: 

Gondosan számítsa ki a kívánt magaságyás méretét, és készítsen róla vázlatot. Gondolja át, hogyan és mit akar építeni. Csak ki kell választania a környezetéhez legjobban illő színeket.

 

Ezután következik a cövekelés, azaz a magaságyás pontos helyének meghatározása.

Az ásás, azaz a talaj kiásása során ügyeljen arra, hogy a talaj kb. 40 cm széles és 60 cm mély legyen. A betonozás során ügyelni kell arra, hogy a talaj jól kiegyenlített, azaz vízszintes legyen, a talaj pedig tömör, erős és sík.

 

Elérkeztünk a magaságyás falazatának építéséhez. Minden esetben ajánlott a födém első sorát vízmértékkel szintezni, hogy a függőleges és vízszintes irányban is egyenes maradjon. Akkor tényleg lesz egy gyönyörű magaságyásod!

 

Az elemek egymáshoz való rögzítésének különböző módjai vannak. Frühwald tipp: használjon kétkomponensű kültéri ragasztót. Ragasztás után egy gumikalapáccsal mozgassa az elemeket a végleges helyükre.

 

Az oldalfalak vízszigetelése elengedhetetlen. Frühwald tippje, hogy a Dörken párazáró fóliát használjon a víz megfelelő elvezetéséhez.

 

A nemkívánatos látogatók, azaz a rágcsálók ellen a talaj felőli oldalon geotextília fektetésével lehet védekezni. A magaságyásunk burkolata Ceaser falazópanelekből készül, a falazattal harmonizáló színekben.

 

Fontos, hogy a talaj megfelelő minőségű legyen.

 

Most jön a legjobb rész: virágok, zöldségek és fűszernövények ültetése.

Bevásárlólista 1 db 240x120x90 cm-es magaságyás készítéséhez:
  • 80 Petra falazóelemek
  • 42 darab Caesar falazólemez a burkoláshoz
  • 2 m2 geotextília
  • 10 m2 párazáró fólia
  • 2 tubus kétkomponensű külső betonragasztó
  • 2 m3 termőtalaj
  • elültetendő virág- vagy fűszernövény palánták

 

A Frühwald Petra dizájnelem tökéletes megoldás a magaságyás építéséhez: 5 divatos szín, antikolt felület, optimális méretek. Extra tipp: Ha igazán trendi megoldást keresel, és szeretnéd megvédeni a magaságyásodat a szennyeződések felhalmozódásától, rakj köréje térkövet!

Kérjen árajánlatot kedvenc építőanyag-kereskedőjétől!