Makita, több 100 évnyi fejlesztés

makita

A Makita Power Tools története

Több, mint 100 évvel ezelőtt minden a motorral kezdődött. A Makita Corporationt 1915-ben alapították elektromotorok értékesítésével és javításával foglalkozó vállalatként. Ma már több mint 40 országban működő globális márkaként a Makita innovációs vezető szerepet tölt be, és 8 országban működő 10 üzemében a legjobb termékeket gyártja. A Makita termékek páratlan minőségét és tartósságát a vállalat erős K+F képességei határozzák meg, és világszerte elnyerték a professzionális felhasználók bizalmát. A Makita nap mint nap, a világ munkaterületein a Makita a professzionális felhasználók által elvárt teljesítményt és tartósságot nyújtja olyan termékekkel, amelyek kompaktabbak, kevésbé rezegnek és jobb tapintásúak.1915 Megalakult a Makita Corporation.

 

1958 – Első elektromos Makita szerszám

1958-ban jelent meg a Makita első elektromos szerszáma, egy hordozható elektromos gyalu. Még abban az évben a Makita tovább erősítette pozícióját az elektromos szerszámok specializált gyártójaként a hordozható horonymaró bevezetésével. A Makita elektromos körfűrész és elektromos fúrógép hamarosan, 1962-ben következett.

 

Makita: 1978 Az első akkumulátoros elektromos szerszám

A Makita 10 évnyi tervezés és tesztelés után, a minőség biztosítása érdekében 1978-ban mutatta be első 7,2 V-os akkumulátoros fúrógépét. A kutatásba és fejlesztésbe történő jelentős befektetések megnövelt teljesítményt és üzemidőt, lerövidített töltési időt és hosszabb szerszámélettartamot eredményeztek. Ugyanezek a tulajdonságok a Makita akkumulátoros szerszámainak védjegyévé váltak. 1987-re a Makita 7,2 V-os akkumulátoros szerszámai 15 különböző szerszámból álltak, amelyek mind ugyanazt az akkumulátort és töltőt használták. A 9,6 V-os termékcsalád 10 szerszámból állt.

 

Makita: Korai gyártás és összeszerelés

A Makita még új vállalatként is gyorsan beépítette a tömeggyártási és összeszerelési képességeket, hogy megfeleljen a fogyasztók igényeinek és a kiváló minőségű termékek iránti igényének. Az 1970-es évekre a Makita erős gyártási bázist hozott létre, amely nagyobb termelékenységet és jobb minőségellenőrzést tett lehetővé. 1985-ben a Makita Corporation of America megkezdte a szerszámok gyártását és összeszerelését a Georgia állambeli Bufordban.

 

2004 kefe nélküli szerszám a Makitától

A Makita először 2004-ben fejlesztette ki a kefe nélküli motoros rögzítőszerszámokat a védelmi és a repülőgépipar számára. A Makita kefe nélküli motorját hosszabb üzemidőre, nagyobb teljesítményre és sebességre, valamint hosszabb szerszámélettartamra tervezték, így ideális volt a precíziós szerelési alkalmazásokhoz. A Makita ezt a hatékony technológiát 2009-ben kiterjesztette a vállalkozókra is az iparág első 18 V-os kefe nélküli motoros ütvecsavarozójával.

 

2015 iparági vezető a Makita

Az 1958-ban megjelent eredeti Makita hordozható elektromos gyalu a mai 3-1/4″-os gyalu elődje, amely az USA és a világ minden táján megtalálható a munkaterületeken. A két gyalugép közötti mérnöki és tervezési ellentétek világosan mutatják a Makita folyamatos innovációját, amely új és hatékonyabb megoldásokat hoz a folyamatosan változó munkahelyi igények kielégítésére.