Melyik a legjobb ragasztó gránithoz?

A jelenleg a padlóburkolatokhoz rendelkezésre álló lehetőségek közül a gránit az egyik legmegbízhatóbb, mivel rendkívül kemény. Ezenkívül ez a fajta felület nagyon jól ellenáll az idő múlásának és az intenzív gyalogos forgalom által okozott kopásnak, így kereskedelmi helyiségek esetében is jó alternatíva.

Egyre többen választják a gránitot padlóburkolatként, ezért mutatunk egy exkluzív ragasztót ehhez az anyaghoz. Ha ilyen tulajdonságokkal rendelkező padlóburkolatok lerakásán gondolkodik, ebben a cikkben megismerheti a legjobb ragasztót, amelyet természetesen telephelyeinken, gyorsan és egyszerűen megvásárolhat. De előbb nézzük meg a gránit padlóburkolat jellemzőit és előnyeit.

 

A gránitpadlók jellemzői és előnyei

A gránitpadlók egy szürke cementalapból és egy felületi rétegből állnak, amely különböző márványtípusok és különböző tónusú és méretű kövek keverékéből állhat. Ez az egyik legkeményebb és legellenállóbb padlóburkolat, amit ma találhatunk, mivel nagyon jól bírja a kopást és az állandó forgalmat.

Érdemes kiemelni az ilyen típusú felület nagyfokú vízzáró képességét is, amely tulajdonsága lehetővé teszi, hogy gond nélkül tisztítható legyen folyadékkal, így megakadályozza a gomba és a penész elszaporodását.

A gránitburkolat rendkívül alacsony porozitással rendelkezik, így nem halmozza fel a szennyeződéseket.

Az utóbbi évek fellendülésének köszönhetően a gránitburkolatok különböző árnyalatokban jelentek meg, amelyek képesek alkalmazkodni minden típusú környezethez (fürdőszoba, konyha, nappali stb.).

 

Milyen típusú ragasztót használnak a gránit ragasztásához?

A gránitburkolatok ragasztásához speciális ragasztót kell használni, amely kompatibilis az anyaggal, hogy a padló szilárd maradjon.

Az egyik legfontosabb tulajdonság, amellyel ennek a terméknek rendelkeznie kell, az, hogy képes legyen olyan felületeken tapadni amelyeknek magas, közepes, alacsony vagy semmilyen vízfelvételük nincs.

A ragasztónak képesnek kell lennie arra, hogy teljesen új épületeken és már meglévő padlókon egyaránt ragadjon.

Ezenkívül a terméknek képesnek kell lennie arra, hogy lakó- és kereskedelmi belső terekben egyaránt használható legyen.

Ezekkel és más tulajdonságokkal rendelkezik az Univerzális ragasztó, amely tökéletes termék a gránitburkolatok ragasztásához.

 

Melyik a legjobb ragasztó gránitburkolatokhoz?

A CEMIX Univerzális ragasztó egy portlandcement alapú por alapú keverék, amelyet átlagon felüli minőségű gyantákkal és polimerekkel erősítettek meg.

Vízzel keverve rendkívül hatékony ragasztóhabarcsot képez gránitburkolaton. Egyik nagy előnye, hogy nagyon egyszerűen elkészíthető, hiszen csak egy 5 literes vödör tiszta vízre van szüksége, amelybe fokozatosan adagolja a port.

Alkalmazása sem bonyolult, és nincs szükség semmilyen előzetes tudásra vagy tapasztalatra (ne aggódjon, a műszaki adatlapon minden nagyon jól el van magyarázva).

Végezetül érdemes megjegyezni, hogy univerzális ragasztónk szép fényes fehér színű, és 20 kilogrammos zsákban kerül forgalomba.  

Ha egy rendkívül hatékony ragasztót keres gránitburkolatokhoz, akkor kétségtelenül ez az ideális termék.