Mi az a poliuretán vízszigetelés?

A poliuretán egy olyan polimer, amelyet egyedülálló tulajdonságai miatt széles körben használnak különböző iparágakban. Sokoldalúan felhasználható anyag, amely habok, bevonatok, ragasztók és természetesen vízszigetelés formájában is megtalálható. A vízszigetelés alapvető folyamat a felületek nedvességtől való védelmére és a szivárgások vagy szerkezeti károk megelőzésére.

Ez a fajta vízszigetelés ideális a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz, többek között tetőkhöz, tetőteraszokhoz, teraszokhoz, falakhoz, medencékhez, ciszternákhoz és még sok máshoz.

 

A poliuretán vízszigetelő termékek jellemzői és előnyei

Először is, nagyfokú rugalmasságuk lehetővé teszi, hogy a bevonat alkalmazkodjon a szerkezet mozgásához anélkül, hogy megrepedne vagy elveszítené hatékonyságát. Ezenkívül rendkívül ellenállóak az éghajlati változásokkal, az UV-sugarakkal és a kopással szemben, ami hosszabb élettartamot biztosít.

A poliuretán vízszigetelés másik fontos jellemzője, hogy képes különböző aljzatokon, például betonon, fémen, fán és más építőanyagokon megtapadni. Ez hatékony és tartós védelmet biztosít a legkülönbözőbb alkalmazásokban.

 

Az Impercool Total nagyobb tapadást, tartósságot és védelmet biztosít.

A poliuretán vízszigetelések piacán a Cemix Impercool Total termékcsaládja kiemelkedik. Az Impercool Total egy nagy teljesítményű akril-uretán vízszigetelő, amely a hagyományos vízszigetelő termékekhez képest nagyobb tapadást, tartósságot és védelmet nyújt.

Az Impercool Total olyan speciális formulával rendelkezik, amely az akril és az uretán tulajdonságait egyesítve kiváló védelmet biztosít. Ez az egyedülálló kombináció kiváló tapadást biztosít a legkülönbözőbb aljzatokon, és kivételes ellenállást szavatol az időjárás viszontagságaival és az UV-sugárzással szemben.

Rugalmassága lehetővé teszi, hogy romlás nélkül alkalmazkodjon a szerkezeti mozgásokhoz, minimálisra csökkentve a repedések és szivárgások kockázatát.

A költségeket tekintve az Impercool Total költséghatékony hosszú távú beruházást jelent. Mivel ez a vízszigetelés tartós, kiváló minőségű védelmet nyújt, csökkenti a gyakori javítások és a költséges karbantartás szükségességét. 

Emellett energiahatékonysága a hőátadás csökkentésével segít fenntartani a megfelelő belső hőmérsékletet, ami jelentős megtakarítást eredményezhet a légkondicionálási költségekben.

 

Hogyan készítik elő a felületet a vízszigeteléshez?

A felhordás előtt meg kell tisztítani és el kell távolítani minden szennyeződést, például port, zsírt, rozsdát vagy más laza anyagot. A szilárd és egyenletes aljzat biztosítása érdekében a felületen meglévő repedéseket vagy egyenetlenségeket is ki kell javítani.

 

Hogyan kell alkalmazni?

A poliuretán vízszigetelést általában hengerrel, ecsettel vagy airless szórópisztollyal viszik fel, a felülettől és az adott terméktől függően. Fontos, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében kövesse a gyártó utasításait, és tartsa be a száradási és kikeményedési időt.

A poliuretán vízszigetelés hatékony és tartós megoldás a felületek nedvességtől és szivárgástól való védelmére. A felület megfelelő előkészítése és a gondos felhordás elengedhetetlen az optimális eredmények biztosításához és a vízszigetelés élettartamának meghosszabbításához.

 

A Cemix termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!