Vízszigetelés betonra

A betonhoz való legjobb vízszigetelés kiválasztása elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédje a ház szerkezetét a nedvességtől és más környezeti elemektől.

 

Hogyan kell használni az integrált beton vízszigetelést?

A beton integrált vízszigetelése hatékony megoldás a szerkezetek védelmére és annak biztosítására, hogy azok idővel jó tartóssággal rendelkezzenek, miközben megőrzik minőségüket. Ezt a fajta vízszigetelést közvetlenül a betonkeverékhez adják az előkészítés során, így a megoldás teljesen beépül a szerkezetbe, és hosszú távú védelmet nyújt a nedvesség ellen.

 

Íme, hogyan kell elkészíteni a beton vízszigetelést.

 • Először is be kell keverni az anyagot cementből, homokból és kavicsból.
 • Ha a keverék elkészült, adjon hozzá vizet, és addig keverje, amíg el nem éri a kívánt konzisztenciát. Annak érdekében, hogy a jövőben ne alakuljanak ki repedések a járólapokon és a burkolatokon, használjon adalékanyagot, amely megakadályozza ezt.
 • Ajánljuk a polipropilénszálat, amely másodlagos megerősítésként működik a betonban és a habarcsban. Csökkenti a műanyag zsugorodását. 
 • Az időmegtakarítás érdekében ügyeljen arra, hogy a használt elemet ne kelljen eltávolítani, miután a beton megszilárdult.
 • Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy képes legyen megvédeni a felületet a szennyeződésektől és az esetleges kedvezőtlen időjárási hatásoktól.
 • Egy akril alapú kikeményítő membrán megakadályozza a korai foltok megjelenését. Ehhez a CEMIX tömítőanyagokat ajánljuk.
 • Először fel kell rázni. Akkor vigyen fel egy réteget, amikor a beton felületi fénye már lekopott.

 

Fontos, hogy a megfelelő mennyiségű vízszigetelést adjunk a betonhoz. Ehhez elengedhetetlen a termék használati utasításának ellenőrzése. Általánosságban elmondható, hogy a betonkeverékben használt cement össztömegéhez 5-10% közötti szerves vízszigetelőanyagot kell hozzáadni.

Miután a vízszigetelő anyagot hozzáadtuk a betonhoz, a beton előkészítése és elhelyezése következik. Fontos, hogy a betonkeveréket megfelelően helyezzük el és keményítsük ki a maximális nedvességvédelem érdekében.

A termék (vízszigetelő) közvetlen hozzáadása a keverékhez nem csak a védelmet biztosítja, hanem azt is kiküszöböli, hogy a beton elhelyezése után a vízszigetelőt a felületre kelljen felhordani. 

 

Ajánlások a beton vízszigetelés használatához

A beton vízszigetelés maximális hatékonyságának biztosítása érdekében fontos, hogy a beton vízszigetelés használata során az alábbiakban részletezett néhány kulcsfontosságú ajánlást kövesse:

 

 1. Válassza ki a megfelelőt: Fontos, hogy olyan kiváló minőségű vízszigetelést válasszon, amely megfelel az építési projekt szabványainak és előírásainak.
 2. Adja hozzá a megfelelő mennyiséget: a megfelelő mennyiség elengedhetetlen a jó eredményhez. 
 3. Keverje össze megfelelően: a vízszigetelőanyag egyenletes és alapos keverése a betonnal biztosítja a hatékony nedvességvédelmet.
 4. Helyezze el és szárítsa ki megfelelően: ez biztosítja a lehető legnagyobb hatékonyságot.
 5. Rendszeres karbantartás: bár a beton vízszigetelés kiváló védelmet nyújt a nedvesség ellen, a szerkezet jó állapotának biztosítása és az esetlegesen figyelmet igénylő problémák megoldása érdekében végzett rendszeres karbantartás ideális ahhoz, hogy a szerkezet hosszú távon is védett maradjon.

 

A CEMIX Integral vízszigetelés tulajdonságai

Ideális beton- és habarcskészítményekbe való bekeveréshez, hogy a megfelelő karbantartáshoz és tartóssághoz szükséges vízszigetelést biztosítsa. 

Könnyen felhordható a habarcsra, és tartós védelmet képez a nedvesség ellen, elkerülve a salétromos kivirágzást.

 

A CEMIX Integral Waterproofer vásárlásának előnyei

A habarcsba való könnyű integrálhatóság. 

A beltéri és kültéri használatának lehetősége.

A nedvesség elleni tartós védelem. 

 

A Cemix termékek megtalálhatóak telephelyeinken. Érdeklődjön telefonon keresztül!