Padló hőszigetelés

A padlók több rétegből állnak de ahhoz, hogy a hőszigetelés hatékony legyen és a hőérzetet se rontsa el semmi otthonunkban fontos, hogy padlónk esztétikus kinézete mellett a szigetéléséről is kellőképpen gondoskodjunk. Amennyiben figyelmen kívül hagyjuk, a hőveszteség is igencsak megnövekedhet, így hosszú távon is kifizetődő egy megfelelő szigetelés. A legjobb választás az ilyen munkálatok esetén a Rockwool kőzetgyapot.

 

Padló szigetelése, de hogyan?

 

Mielőtt neki kezdenénk a munkálatoknak, mindenképpen ellenőrizni kell a fogadófelület állapotát, hogy megfelelő-e a használatra. Első lépésként a szegélycsíkokat kell elhelyezni a falak mentén majd ezt követően kezdhetjük meg a hangszigetelő lemezek elhelyezését. A lemezeknek egymással kötésben kell lenniük, a lehelyezést bentről kifelé érdemes megkezdeni. Abban az esetben ha már egy teljes lemezt nem tudunk elhelyezni, precíz és pontos mérés után méretre tudjuk vágni őket szigetelő vágókéssel. A lemezek kötésben lesznek ha a következő sort, a már a méretre vágott lemez megmaradt felével kezdjük. Úsztatott aljzat kialakításához  OSB lapot érdemes használni, ezt is hasonlóan egymásba csúsztatva kell lehelyezni, valamint a második réteget merőlegesen kell elhelyezni az elsőre, figyelem előtt tartva azt, hogy megfelelően illeszkedjenek egymáshoz. Felhelyezést követően csak óvatosan szabad rájuk lépni, hogy semmiképpen se sérüljenek. Mindenképpen rögzíteni kell egymáshoz az OSB lapokat, erre a legegyszerűbb módszer, ha egymáshoz csavarozzuk őket. A burkolat befolyásolja azt, hogy hogyan kell a szegélycsíkokat eltávolítani. Ha olyan anyagot fektetünk le ami a hanghatásoktól célzott védeni minket akkor az úsztatott aljzat felett le is vághatjuk a szegélycsíkokat. Ha másféle padló kerül elhelyezésre akkor csak annak lerakása után érdemes levágni a szegélycsíkokat.

 

Padlószigetelés szerepe

 

Egy kiváló szigetelőnek két szempontból is hatékonyan kell működnie. Az első szempont a hőszigetelés a második pedig a hangszigetelés. Jó hőszigetelés esetén a komfort-érezünk is sokkal jobb lesz, valamint a hőveszteség is csökkenni fog, ami a fűtés számlákat is javában csökkenteni fogja. Továbbá kellemetlen hangoktól, zajoktól is megóv minket. Így akár egy üres, fűtetlen helyiség akár egy próbaterem van alattunk mindenképpen védve leszünk a kellemetlen hatásoktól.

Rockwool padlószigetelő

 

A Rockwool kőzetgyapot padlószigetelő termékek használata számottevő előnnyel jár. Amellett, hogy a kőzetgyapot teljesen újrahasznosítható természetes anyag, vagyis hozzájárul a fenntarthatósághoz is, hosszútávon tartós, energia hatékony és még a hangszigetelési funkciókat is kiválóan ellátja. Egy sajnálatos tűz esetén pedig tűzállóságának hála, korlátozza a tűz terjedését is. Így nem is kérdés, hogy a Rockwool a legjobb választás, ha szigetelni szeretnénk!