Remix Granite lábazat és dekorációs vakolat

Alkalmazási terület

A GRANIT és MINI GRANIT vakolatok alkalmasak régi és új épületek külső és belső falainak díszítőelemeinek kialakítására, valamint lábazatok és kerítések burkolatvakolására, illetve homlokzati hőszigetelő rendszerek kialakítására. Vízszintes vagy közel vízszintes felületek bevonására nem ajánlott. A vakolat nem használható, ha a szerkezet hosszú ideig nedvességnek van kitéve.

Az aljzat jellemzői

Az aljzatnak por- és szennyeződésmentesnek kell lennie, és a teljes rétegvastagságnak száraznak kell lennie. Vakolt felület és betonfal esetén az aljzatnak teherbírónak, valamint mozgás- és zsugorodásmentesnek kell lennie. A felületet el kell simítani vagy ki kell tölteni. Az elvesztett, sérült rétegeket és festékmaradványokat távolítsa el, majd az alapozó felhordása előtt javítsa ki a felületi hibákat. Ugyanakkor ügyeljen arra, hogy a kijavított részek a meglévő felülettel azonos szerkezetűek legyenek. A márványvakolat nem alkalmas a felületi hibák javítására. A hibák javítására cementhabarcs vagy cementkötőanyagot tartalmazó töltőanyag használható.

Előkészítés

A falfelület alapozását a vakolat felhordása előtt 24 órával be kell fejezni. Ügyelni kell az alapozó egyenletes felhordására, és arra, hogy az alapozó teljesen szilárd legyen, mielőtt a felhordást megkezdené. A felhordás megkezdése előtt egy felülethez szükséges, számítással meghatározott mennyiséget kell rendelkezésre bocsátani. A termék természetes eredetű ásványi anyagokat tartalmaz, ezért az utólag megrendelt termékeknél, illetve a különböző töltési időpontú termékeket tartalmazó vödröknél kisebb színárnyalatbeli eltérések előfordulhatnak. Az épület minden egyes falánál azonos töltési dátumú anyagokat használjon, vagy a különböző töltési dátumú vödrökben lévő termékeket egy nagyobb edényben keverje össze. Ezt a folyamatot fúrógépbe szerelt keverőpengével kell elvégezni. Az utólagos megrendeléseket arra a helyre kell benyújtani, ahol a beszerzés korábban történt. A mintaanyagokon és a színtáblákon feltüntetett színek tájékoztató jellegűek, amelyek esetében a Revco vállalja a színstabilitás biztosítását, de a színek teljes egyenértékűségét nem lehet garantálni. A túlzott keverés habosodáshoz és elszíneződéshez vezethet. A márványvakolat nem használható, ha a fal vízszigetelése nem megfelelő.

Alapozás

 • GRANIT vakolat, MINI GRANIT: PRIMER fali impregnálószerrel.
 • Szükséges mennyiség: 0,1 – 0,2 l/m2
 • A felhordás ecsettel vagy pamuthengerrel történhet.
 • Tiszta, homogén, nem nedvszívó felület esetén nincs szükség alapozásra.
 • Eszközök: A szerszámok: A szerszámok nem tartalmaznak alapozót: Csak rozsdamentes acél simító simító simítóval. A szerszámok használat után azonnal vízzel tisztíthatók.

Felhordás

Felhordás: A gránitvakolatot rozsdamentes acél simító simítóval egyenletesen vigye fel a felületre. A felhordott anyagmennyiséget a szemcsemérethez kell igazítani. A gránitvakolatot mindig egy irányban kell elsimítani. A simítási műveletet ne végezze hosszú ideig, hogy az anyag ne szürküljön el, és ügyeljen arra, hogy a szemcsék ne váljanak szét. Ügyeljen arra, hogy a gránitvakolat felhordása megszakítás nélkül történjen, mert az anyag megkötése hosszú várakozási idő után kezdődik, és csökken a részek elegyedésének lehetősége. A színhatároknál szalagok alkalmazásával, vagy a szélek mentén alakítson ki munkahézagokat. Ne alkalmazza az anyagokat szélsőséges időjárási körülmények között, például erős napsütésben, esőzéskor, fagypont alatti hőmérsékleten, erős szélben vagy párás levegőben, mert az ilyen körülmények a száradási és felhordási időszak alatt repedésekhez vezethetnek. A felhordás után egy hétig védje a felületet a szélsőséges időjárási viszonyoktól. A felület utólagos javítása foltokban elszíneződéshez vezethet. A tejszerű elszíneződés egy idő után eltűnik.

Műszaki adatok

 • Szükséges mennyiség:
 • Granit vakolat: 2 mm 5,5 kg/m2
 • Mini Granit vakolat: 1 mm 3,5 kg/m2
 • A megadott mennyiségek sima aljzatra vonatkoznak. A durva felülethez szükséges mennyiséget a helyszínen kell ellenőrizni. A szükséges mennyiségek tekintetében nem tudunk felelősséget vállalni.

 

Hígítás: nem szükséges

 • Hőmérséklet: A levegő és a falfelület hőmérsékletének +5 °C és +25 °C között kell lennie.
 • Teljes száradási idő: 12 óra
 • A megadott értékek 20 °C hőmérsékleten és 42 %-os relatív páratartalom mellett érvényesek. A száradási idő jelentősen hosszabb lehet, ha az időjárás megváltozik (alacsony hőmérséklet, magas páratartalom).
 • Tisztítás: Finom sörtéjű kefével és vízzel tisztítható. Kerülje a mosó- és tisztítószerek használatát.
 • Felületbevonás: A felület később gránitvakolattal, vagy VARIO Exterior kültéri festékkel utólagosan át lehet vonni.
 • Tárolás: Egy évig bontatlan eredeti csomagolásban, fagymentes helyen. Használat után gondosan zárja le a vödröt.
 • Fajlagos sűrűség: 1,60 kg/l
 • Sűrűség (20 °C-on): 1,6 g/cm3
 • Nem illékony rész: 81 % (m/m) (105 °C-on, 3 óra)
 • Csomagolás: 15 kg
 • Engedély: CE: EN15824