Schlüter Systems termékei

A Schlüter profilok a funkcionalitás és a design ideális kombinációját kínálják. Kínálatukban megtalálhatók a fal- és padlóburkolatok, a lépcsők, valamint a szerkezeti, térhatároló, szegély- és csatlakozási fugák profiljai.

Schlüter Systems padlóburkolatok

Az olyan végprofilok, mint az eredeti Schlüter-SCHIENE, szegélyezik a csempeburkolatokat, és védik a kerámia- és természetes kőburkolatok külső széleit a mechanikai erők okozta sérülésektől. A Schlüter-RENO profilok zökkenőmentes átmenetet képeznek a szomszédos padlóburkolatokhoz. A padlófelületre szánt összes szegélyprofilunk így hozzájárul a padlóburkolat szép és tartós összképéhez.

Schlüter Systems falsarkok és végződések

A Schlüter-QUADEC, -RONDEC, -JOLLY, -SCHIENE és -FINEC sorozat profiljai mechanikusan rugalmas és dekoratív felületeket hoznak létre csempéből és természetes kőből készült falburkolatok és szegélylécek számára. A számos anyag- és színvariációnak köszönhetően a kreativitásnak nincs határa ezekkel a profilokkal. A dekoratív DESIGNLINE és QUADEC-FS szegélyprofilokkal kombinálva a Schlüter-Systems segítségével dizájn-akcentusok is elhelyezhetők.

Schlüter Systems lépcsőprofilok

A lépcsőfokok élei nagy mechanikai terhelésnek vannak kitéve, és nagy balesetveszélyt jelentenek. Csúszásgátló kialakításuknak és jó vizuális felismerhetőségüknek köszönhetően a Schlüter TREP profilok nagyobb biztonságot teremtenek. Megvédik a lépcsőfokok széleit a sérülésektől, és így biztosítják, hogy a lépcsőkön lévő csempeburkolatok sérülésmentesek legyenek. A Schlüter-TREP profilok kiválóan kombinálhatók a Schlüter-LIPROTEC könnyűprofil-technológiával.

Mozgásjavító és tágulási profilok

A Schlüter DILEX profilok karbantartásmentes és funkcionális megoldásokat kínálnak a csempeburkolatok minden releváns mozgási hézagához. A termékpaletta szerkezeti kötésekhez, térhatároló kötésekhez, peremkötésekhez és csatlakozókötésekhez való profiltípusokat tartalmaz. A profilokat a csempézés során építik be. A DILEX profilok különböző anyagváltozatokban kaphatók a burkolat későbbi mechanikai vagy kémiai igénybevételétől függően.

 

Profilok rugalmas fal- és padlóburkolatokhoz

A Schlüter-VINPRO rugalmas padlóburkolatokhoz készült szegély-, élvédő és átmeneti profilok. Védik a padló, a falak és a lépcsők burkolatainak széleit, és gyorsan és egyszerűen felszerelhetők. A különböző padlóburkolatok és magasságok közötti átmeneteknél így hatékonyan megelőzhető a botlásveszély.

A technológia és a tervezés alkalmazási területei Schlüter profilokkal

A Schlüter profilok a funkcionalitás és a design ideális kombinációját kínálják. Kínálatukban megtalálhatók a fal- és padlóburkolatok, a lépcsők, valamint a szerkezeti, térhatároló, szegély- és csatlakozási fugák profiljai.

Átmeneti profilok felújításhoz

Ha a tervezési fázisban nem gondoskodtak a különböző burkolóanyagok közötti egyenletes átmenetről, a Schlüter-RENO profilok segítségével biztonságos magassági kiegyenlítés hozható létre.

Védő végprofilok a padlón

A végprofilok védik a csempeburkolatok külső széleit, és dekoratív befejezést képeznek a burkolaton.

Dekoratív élvédelem a falsarkoknál

Régen elmúltak már azok az idők, amikor a csempe máza az üres felületet az oldalán is körülölelte. A Schlüter kínálatában megfelelő élprofilok is találhatók.

Tartósan karbantartásmentes és higiénikusan tiszta mozgócsuklók

Hozzájárulásuk az egészséges élethez: Hogyan előzze meg a repedéseket, valamint a penész- és gombaképződést a szilikonkötésekben.

Csúszásgátlás lépcsőprofilokkal

A sima lépcsőszegélyeken való megcsúszás megelőzése érdekében a Schlüter-Systems fémből vagy műanyagból készült csúszásgátló profilokat kínál a lépcsőszegélyekhez. Tiszta, dekoratív és – a biztonság érdekében – vizuálisan felismerhető lépcsőszegélyt biztosítanak, amely bármilyen típusú csempe vagy természetes kő esetében használható.

Lépcsőprofilok utólagos felszereléshez

Legkésőbb akkor, amikor az utódok már önállóan megtehetik első lépéseiket, a csempe- vagy természetes kőburkolatú lépcsők is potenciális veszélyforrásnak számítanak. Az alternatív megoldások: Vagy bontás és új építés vagy kötési profilok. A Schlüter-TREP-EK és a Schlüter-TREP-GK/-GLK segítségével a Schlüter-Systems utólagosan felszerelhető lépcsőprofilokat fejlesztett ki.

A vizuális érzékelés javítása

A lépcsőfokok könnyebben felismerhetők, ha a széleiken olyan lépcsőprofilokat helyeznek el, amelyek színükben egyértelműen kiemelkednek a lépcsőfokok közül.

Firenzei inspirációk

Firenze, Toszkána fővárosa világhírű építészetéről. Mégis az apró, szeretetteljes részletek azok, amelyek az összbenyomást eleve tökéletessé teszik.

 

A károk és a botlásveszély elkerülése a járdakereszteződéseknél

A burkolólapok és más burkolóanyagok közötti átmenet a mechanikai igénybevételnek leginkább kitett területek. A terhelések miatt itt gyakran keletkeznek károk. Ezért különleges védelemre van szükség.

Sarkok és élek igénybevett környezetben

A Schlüter-ECK profilok védik a külső és belső sarkokat. Szintén utólagosan felszerelve.