Silka mészhomoktégla

A tradicionális mészhomok-tégla napjainkban ismét közkedvelt építőanyag.

A Silka mészhomoktégla egy olyan nagyszilárdságú építőelem, amely mész, homok és víz összekeverésével, nyomás alatti formázásával, majd ezt követően gőzszilárdítással készül. A modern nagyméretű mészhomoktégla elemek nútféderes és megfogóhornyos kialakítása egyedülálló építéstechnikai előnyöket biztosít a felhasználó számára. A nútféderes elemek alkalmazása esetén az állóhézagok illesztése habarcs kitöltés nélkül is készülhet. A megfogóhorony praktikus és kényelmesebb anyagmozgatást biztosít.

Ásványi eredetű Tradicionális építőanyag: A mészhomoktégla Budapesten több mint 100 éves múltra tekint vissza. A környezetbarát falazóelem napjainkban ismét fénykorát éli. A mészhomoktégla társasházaknál elsősorban az akusztikai tulajdonsága miatt tölt be jelentős szerepet.
Tömör és alakítható Természetes alapanyagok:  Kvarchomok + Mész + Víz = Silka
Mivel természetes alapanyagokból készül, ezért a Silka téglának nincs semmilyen káros környezetre gyakorolt hatása, sőt a termék környezetbarát. Az alapanyagok szinte korlátlan mennyiségben megtalálhatók a természetben, kitermelése minimális mértékben befolyásolja a környezetünk alakulását.
1 Biztonság: Az otthonunk és értékeink biztonsága szempontjából kiemelten fontos a nem éghető, tűzálló szerkezet. Betöréssel szembeni ellenállása is kitűnő, kézi erővel nem rongálható meg a falazat.
13 Hangszigetelés: A magas lakókomfort egyik meghatározó szempontja a csend és nyugalom. A falazott szerkezetek közül a Silka falazóelemmel készült fal a legjobb hanggátló. A legszigorúbb előírásokat is teljesítik, számított, lakásokban mért eredményekkel bizonyítható, hogy nagy tömegéből adódóan kiválóan hangszigetel. A lehető legjobb választás társasházaknál közlekedő és lakáselválasztó falszerkezetek valamint nagy forgalmú környéken homlokzati falak zajcsökkentéséhez. Hosszú évek óta, okkal esik a választás a Silka termékekre.
1 Hőtechnika: A nagy súlyú, tömör falazat, ugyan nem a legjobb hőszigetelő képességű szerkezet, ellenben ez a tulajdonsága kivételes előnyöket jelent a nyári túlmelegedéssel szemben. Hőtároló képessége jelentős mértékben kiegyenlíti a nappali és éjszakai hőmérsékletkülönbségeket.
Tömör és alakítható Környezetbarát: A Silka mészhomoktéglák megfelelnek a vonatkozó minőségtanúsító feltételrendszernek (a gyártás és felhasználás során is minimális a környezet terhelése), ezáltal viselhetik a magyar „Környezetbarát termék” védjegyet.
Hangelnyelő Minőség: A Silka termékek minőségét a folyamatos és szigorú minőség-ellenőrzés szavatolja.

Silka mészhomok elemek

Felhasználás

A Silka mészhomoktégla kézi falazóelemek környezetbarát megoldást nyújtanak lakó-, közösségi, ipari épületek homlokzati és belső teherhordó, valamint vázkitöltő falainak. Nagy testsűrűségéből adódóan kimagasló akusztikai tulajdonságokkal rendelkeznek, ezáltal magas léghangszigelési követelmények esetén (lakáselválasztó falak) ajánlott.

Falazóelem típusok

A nagy méretpontosságú Silka mészhomoktéglák nútféderes + megfogóhornyos (NF+GT) kialakításúak.

  • Silka HM 200 NF+GT
  • Silka HM 250 NF+GT
  • Silka HML 300 NF+GT

Műszaki adatok

 Terméknév Méret (h x m x sz) Nyomószilárdság (fb) Testsűrűség Léghanggátlás (Rw)
Silka HM 200 333x199x200 mm 19,5 N/mm2 1610-1800 kg/m3 56 dB
Silka HM 250 248x199x250 mm 23 N/mm2 1810-2000 kg/m3 56 dB
Silka HML 300 333x199x300 mm 17,5 N/mm2 1410-1600 kg/m3 57 dB

Felhasználás

A Silka mészhomoktégla válaszfalelemek környezetbarát megoldást nyújtanak vázkitöltő, nem teherhordó válaszfalak, magas akusztikai vagy mechanikai ellenálló képességű válaszfalak építése esetén. A Silka HMLF 100 NF falazóelemek fózolt kialakítása révén látszó felületű válaszfalak építésére ajánlott.

Válaszfal típusok

A Silka mészhomoktégla válaszfalelemek nútféderes (NF), nútféderes+megfogóhornyos (NF+GT)

  • Silka HML 100
  • Silka HMLF 100
  • Silka HM 150 NF+GT

Műszaki adatok

 Terméknév Méret (h x m x sz) Nyomószilárdság (fb) Testsűrűség Léghanggátlás (Rw)
Silka HM 100 333x199x100 mm 13 N/mm2 1410-1600 kg/m3 45 dB
Silka HMLF 100 333x249x100 mm 13 N/mm2 1410-1600 kg/m3 42 dB
Silka HM 150 NF +GT 333x199x150 mm 19 N/mm2 1810-2000 kg/m3 52 dB

Felhasználás

A Silka mészhomok burkolótéglák lakó-, közösségi és ipari épületek kéthéjú falazatának látszó homlokzati kéregszerkezeteként valamint egyhéjú látszó falak, kerítések, fagyálló lábazok építésére egyaránt alkalmazható.

Burkoló tégla típusok

A Silka burkoló téglák fehér színűek, felületük rusztikus és sima.

  • Silka V120 (sima)
  • Silka VF120 (fózolt)
  • Silka VR120 (rusztikus)

Felhasználás

A Silka vékonyágyazatú falazóhabarcs a Silka építési rendszerhez kifejlesztett nagyszilárdságú, vékony rétegű, szürke színű habarcs. Teherhordó, vázkitöltő és válaszfalak építéséhez, nagyszilárdságú falak készítéséhez. Nútféderes profilozású Silka falazó- és válaszfalelemhez, burkoló lapokhoz.

A falazást fagyveszélyes időszakban +5 oC hőmérséklet alatt fel kell függeszteni. Fagyálló kötésgyorsító alkalmazása nem javasolt!